Planen i Perth sägs vara dålig; United spelar i EFL Trophy; Juves sportchef i London

Vi har ett fullmatat nyhetssvep så här på fredagen. Bland annat tar vi upp att planen United skall spela på i Perth verkar riskfylld, att United skall ställa upp i EFL Trophy för första gången samt att Willock och Poole har hittat nya klubbar.

Utöver det har vi naturligtvis de senaste ryktena om spelare ut, med bland annat Paul Pogba, Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire.

Vi påminner också att ni precis vid publicering för slå på TV4 för att se Lizzie Arnot och Kirsty Smith starta för Skottland i fotbolls-VM. Håll också ett extra öga på Skottlands Jane Ross som ryktas vara intressant för United.

Planen i Perth dålig?

Om lite knappt en månad, den 13 juli, spelar Manchester United den första träningsmatchen inför säsongen 2019/20. Man gör det på andra sidan av vår planet, nere i Perth, Australien, på Optus Stadium som öppnade för ungefär 18 månader sedan.

Arenans har dock fått kritik för att vara för hård, till och med så hård att den sägs orsaka skador. West Coast Eagles, som spelar . australiensisk fotboll, använder arenan både för matcher och träningar, men deras tränare säger till The Roar att ”vi måste sluta träna där, det är ganska uppenbart”.

Det är skador på nedre delen av benen som verkar ha drabbat laget extra hårt, och även om det i fjol skall ha tagits till åtgärder för att göra underlaget mjukare är Eagles tränare alltså inte nöjd.

United skall även spela match på arenan den 17 juli, då Leeds står för motståndet. Om Solskjaer och hans lag skall träna på det gräset eller ha träningar någon annanstans vet vi inte i nuläget.

United spelar i EFL Trophy för första gången

Manchester United har bekräftat att klubben för första gången kommer ställa upp i EFL Trophy. Vad EFL Trophy är kanske några undrar.

Jo, EFL Trophy är i första hand en turnering för de 48 lagen i League One och League Two, men sedan 2016/17 bjuds också 16 lag från de två högsta divisionerna in. Dessa 16 lag spelar dock inte med sina A-lag utan akademilag, enligt regler som är något komplicerade.

United måste ställa upp med lag där minst sex spelare i startelvan var 21 år eller yngre den 30 juni i år, och klubben får inte heller spela fler än två spelare som är över 21 och har gjort mer än 40 framträdanden i A-laget före den 30 juni.

United skriver på sin officiella hemsida att man kommer ställa upp med primärt ett U21-lag, och enligt Nicky Butt ställer United upp för att utveckla de egna talangerna.

”Turneringen ger en rad av erfarenheter som kommer vara en ideell plattform för utveckling av våra egna talanger.

”Vi strävar alltid efter att vara innovativa i sättet vi hittar de bästa utvecklingsvägarna för våra unga spelare; möjligheten att möta seniormotstånd kommer gynna dem mycket.”

Kort och gott, det är bra för Uniteds ungdomar att möta seniorspelare från lägre nivå.

I juli lottas den första delen av turneringen då lagen delas in i grupper om fyra, som alla möter varandra en gång. De 16 inbjudna lagen hamnar alla i olika grupper, så det blir alltså inga matcher mellan inbjudna lag förrän i slutspel (om de går dit). De två bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspel som börjar med sextondelsfinal.

Noterbart är att lagen i gruppspelet och de två första utslagsrundorna är indelade i en nordlig och en sydlig del. Från kvartsfinalerna är det sedan fri lottning bland alla kvarvarande lag.

Matty Willock och Regan Poole har klubbar

Två spelare som fick lämna United efter säsongen som var har nu gjort klart med nya klubbar.

Mittfältaren Matty Willock har skrivit på för två år i Gillingham i League One. Willock fyller 23 i augusti och har de senaste säsongerna varit utlånad till Utrecht, St Johnstone, St Mirren och Crawley Town med varierande framgång. En permanent klubb som vill satsa på honom är sannolikt det bästa för honom nu.

Vi önskar ett stort lycka till.

Embed from Getty Images

Försvararen Regan Poole firar sin födelsedag några dagar för tidigt med att skriva på för MD Dons i League Two. Walesaren fyller 21 på tisdag i nästa vecka fick inte förlängt i United, men det tog alltså inte lång tid innan han hittade en permanent klubb att försöka ta plats i.

Vi önskar Poole ett stort lycka till också.

Juventus sportchef i London

Ny dag, nya rykten om spelare till och från United. Vi börjar med Paul Pogba, varför inte när det skrivs ett flertal artiklar om honom varje dag?

Sky Sports skriver att Juventus sportchef, Fabio Paratici, har rest till Uniteds Londonkontor för att diskutera en övergång som skulle ta fransmannen tillbaka till Juventus. Hur Sky vet att Paratici är på väg att träffa just Uniteds representanter framgår inte, och det känns kanske troligare att han är där för att göra klart med Chelsea om att ta Maurizio Sarri med sig hem till Italien istället.

Enligt Get French Football News skall Zinedine Zidane vara ”hell-bent” (alltså ungefär väldigt bestämd) på att köpa Pogba från United. Real Madrids ledning skall ha föreslagit Christian Eriksen från Tottenham, men Zidane skall istället vilja ha sin landsman.

Pogba i sin tur skall vara något överraskad över Reals kyliga inställning till löneförhandlingar och istället själv ha börjat snegla mot en återkomst till Juventus, detta rapporterar L’Équipe via Get French Football News.

Två saker skall vara hinder för en övergång till Real. Mino Raiolas löneanspråk för Pogba, och spända relationer som skall ha uppstått mellan Raiola och Real Madrids representanter.

Något säger mig att vi läser mer om detta redan imorgon…

Mer Wan-Bissaka

Inte en dag utan Pogba, och detsamma kan nästan sägas gälla Aaron Wan-Bissaka.

Enligt Sky Sports News, som hävdar källor till Sky, kommer Crystal Palace inte överväga några bud under 50 miljoner pund, samtidigt som United skall förbereda ett nytt bud efter att det första på 40 miljoner pund refuserats.

Samtidigt Twittrar Skys egen reporter, Kaveh Solhekol, att Palace snarare värderar Wan-Bissaka till uppemot 70 miljoner pund.

Allt detta medan Sam Pilger säger att United under de kommande dagarna kommer komma med ett bud på 50 miljoner pund.

Wan-Bissaka verkar vara en spelare som vill till United, men Palace vill ha betalt och spelaren verkar inte villig att bråka sig bort. Troligen kommer United få betala vad Palace vill för att till slut få loss den unge högerbacken.

Bud på Harry Maguire?

Ole Gunnar Solskjaer verkar ha förstått att en mittback behöver komma in, och när spelare som Matthijs de Ligt förmodligen mest nämns vara aktuella för United för att de skall få upp sin lön i andra klubbar så kanske Harry Maguire kan vara ett mer realistiskt mål.

Leicesterbacken som det var en följetong kring om han skulle lämna Leicester förra sommaren, gjorde igen en mycket bra säsong och såg till att Leicester släppte in sex mål färre än United i ligaspelet. För några dagar sedan började det ryktas om att både United och även Manchester City skall vara intresserade av hans tjänster.

Forbes skriver nu att United inte är sugna på att betala de 80 miljoner pund som Leicester sägs kräva, men att man hoppas på att kunna hitta någon form av kompromiss med Leicester. Varför Leicester skulle vilja gå med på detta är i nuläget oklart.

Longstaff in?

United sägs vilja värva brittiskt, och har så också börjat med Daniel James.

The Mirror skriver nu att United närmar sig att värva Newcastles Sean Longstaff för 25 miljoner pund, detta trots att Longstaff skall ha sagt att hans framtid ligger i Newcastle.

En knäskada satte stopp för Longstaffs säsong i mars, detta verkar dock inte oroa Ole Gunnar Solskjaer som skall ha sett tillräckligt av engelsmannen för att vilja ha honom till klubben.

16-åring på Uniteds radar

Vi avslutar dagens nyhetssvep med ryktet att Manchester United igen vill förstärka ungdomssidan.

Nu handlar det om Barcelonas supertalang Ansu Fati, som enligt Daily Record inte gillar vad Barcelona erbjuder honom utan ser ut att vilja byta klubb nu när hans kontrakt går ut i sommar.

Fati var bästa målskytt i Barcelonas ungdomslag förra säsongen, något som bara det borde locka fler klubbar. Utöver United skall även klubbar som Dortmund och Newcastle vara intresserade, och även Barcelona vill naturligtvis ha kvar spelaren, men de verkar inte överens om hur han bäst utvecklas i klubben.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS