Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bara pengar bra nog; Ferdinand fortsatt intresserad; Valencia gick på pumpen

Embed from Getty Images

Det är drygt tre veckor kvar till Manchester United åter samlas på Carrington inför sommarens försäsongsturné. Vilka spelare som sist och slutligen följer med till Australien och Asien klarnar först när avresan väl sker, men sett till de senaste dagarnas transfersnack får det ses som tveksamt om Romelu Lukaku och Paul Pogba är med på flyget. En som inte är det är Antonio Valencia, som lämnar klubben den sista juni. Han spelar för närvarande Copa America med mindre lyckat resultat.

Money talks för Lukaku och Pogba

De senaste transferfönstren har en del av ryktesspridningen kring övergångar handlat om huruvida klubbar kan tänkas slänga in spelare som en delbetalning när transfersummorna alltsom oftast blivit astronomiskt höga. Sällan har spelare sist och slutligen inkluderats som betalning eller delbetalning, med Henrik Mkhitaryans övergång till Arsenal som en del av Alexis Sánchez-affären som det kanske största undantaget. I år har det pratats om huruvida Inter kan tänkas erbjuda en spelare som delbetalning för att få loss Romelu Lukaku från United. Spelaren det har talats om är den argentinske virrpannan Mauro Icardi. Anfallaren har gjort sig obekväm på San Siro och har därför ryktats bort.

Ska man tro Gazzetta dello Sport, som SportWitness hänvisar till, så är Manchester United inte intresserade av en sådan lösning i fallet Lukaku. United vill, enligt tidningen, inte ha någon av Inters spelare i byte utan enbart pengar. 80 miljoner euro är summorna det talas om, vilket är på tok för mycket för Conte och Inter. Kruxet är förstås Lukakus diffusa uttalande om sin framtid i klubben. Gör belgaren sig obekväm kan United se sig tvingade att sälja billigare än man kanske tänkt från början.

Embed from Getty Images

Paul Pogba är den andre av Unitedspelarna som dragit uppmärksamhet till sig med sina uttalanden de senaste dagarna. Både Real Madrid och Juventus har nämnts som potentiella adresser om fransmannen lämnar. SkySports Kaveh Solhekol rapporterar på Twitter att Juventus ska ha framfört sitt intresse för spelaren, men att de också meddelat att de 150 miljoner pund som United vill ha är på tok för mycket.

Det ska ha varit under ett besök i London, där Juventus sportchef Fabio Paratici diskuterade en uppgörelse kring Maurizio Sarri med Chelsea, som en eventuell affär ska ha diskuterats. James Ducker på Telegraph menar att Pogba, efter att ha gått bet med sin interna transferbegäran ifjol, nu väljer att gå ut offentligt med att han vill lämna och att han den vägen hoppas på en övergång. Manchester United och Solskjaer ska dock vara övertygade om att Pogba är Unitedspelare då säsongen drar igång i höst. 

Mer silly…

Bruno Fernandes

Det har varit nästan märkligt tyst kring Sporting Lissabons mittfältare Bruno Fernandes de senaste dagarna. Ska man tro Correio da Manhã, som SportWitness refererar till, svalnar Tottenhams intresse för spelaren i takt med att Real Madrids påstådda dito för Christian Eriksen svalnar. PSG och Atletico Madrid ska vara intresserade av Fernandes, men United sägs fortsatt vara i förarsätet för en övergång. Den stora frågan är väl än då om United verkligen vill ha Fernandes?

Embed from Getty Images

Youri Tielemans

Det tenderar att pratas mest mittfältare nu. En av dem det fortsätter bubblas kring är Youri Tielemans. Belgaren tillhör Monaco men spenderade våren på lån i Leicester. Just Leicester ska vara nöjda med prestationerna och vill knyta upp 22-åringen permanent. Daily Star påstår dock att Monaco ska ha erbjudit spelaren till United. Priset ska ligga kring 40 miljoner pund och Monaco, som verkar se spelaren som förlorad, verkar måna om att få så bra betalt som möjligt.

Christian Eriksen

Christian Eriksen, ja. Dansken har signalerat att han vill lämna Tottenham i sommar och Real Madrid har pekats ut som det tydligaste alternativet. Huruvida han är prioriterat villebråd för Zinedine Zidane eller inte låter vi vara osagt, men känslan är ändå att det mesta av krutet bränns på att locka över Paul Pogba. Enligt Tom McDermott har United hört sig för om Eriksen men fått nej av både Tottenham och spelaren själv. United och Solskjaer har, enligt McDermott svårt att locka till sig även andrahandsvalen som det ser ut nu.

https://twitter.com/MrTomMcDermott/status/1140371240722608129

Ivan Rakitic

Ett annat namn som diskuterats då det gäller Uniteds centrala mittfält är Ivan Rakitic. Den 31-årige kroaten har två år kvar på kontraktet med Barcelona och har rapporterats intressera Solskjaer. Enligt Mundo Deportivo kommer United ”snart” att göra en framstöt för att värva kroaten. Samma källa nämner också att intresse finns för Philippe Coutinho.

Neymar

Vi sparar det största saltkaret till sist. Spanska Sport skriver idag att Manchester United är en av klubbarna som är intresserade av att knyta till sig Neymar i sommar. Rapporter tidigare denna månad har gjort gällande att brassen kan tänkas vilja lämna PSG och att en comeback i Barcelona då setts som trolig. Sport menar att Barcelona, Juventus, Real Madrid och United alla är intresserade. I Uniteds fall förutsätter det dock att Paul Pogba blir såld för de pengar United vill ha. Salt, tack.

Ferdinand fortsatt intresserad

Här om dagen rapporterade vi att Rio Ferdinand, om han fick frågan, skulle överväga en roll inom Manchester Uniteds organisation. Det har tidigare rapporterats att Ferdinand och Darren Fletcher träffat United för diskussioner om framtida anställningar, men något konkret har det inte resulterat i. Samtidigt som det förefaller osannolikt att Ed Woodward, så länge han är kvar, anställer en renodlad sportchef fortsätter Ferdinand att uttrycka sitt intresse.

”Då det kommer till kritan är jag bara människa. Alla vet min relation till Manchester United och kärleken jag har till den klubben. Så, skulle jag få frågan om en roll så skulle jag sätta mig ner och ta diskussionen om hurudan rollen skulle vara och om det är möjligt eller inte. Men, som jag också sa, jag trivs också bra i soffan och i tv-studion som det är nu.”

Storförlust för Valencia

Antonio Valencia är, på pappret i alla fall, Unitedspelare i drygt två veckor till. För närvarande är han i Brasilien för att spela Copa America med sitt Ecuador. Premiären på söndag kväll kunde ha slutat muntrare. Ecuador var chanslöst mot Uruguay som hade 3-0 redan före paus. Som kronan på verket gjorde Ecuadors Arturo Mina självmål i andra halvlek och fastställde slutresultatet 4-0. Valencia då? Jodå, han spelade 90 minuter för första gången sedan den 2 januari borta mot Newcastle.

Embed from Getty Images

Fjärdeplats för O’Connor

Manchester Uniteds juniorspelare Lee O’Connor avslutade i helgen årets upplaga av Toulon Tournament med sitt Irland. Efter förlust mot Brasilien i semin ställdes Irland mot Mexiko i bronsmatchen. Efter 0-0 vid full tid vann Mexiko med 4-3 efter straffar. O’Connor spelade, precis som tidigare matcher under turneringen, högerback och kan se tillbaka på en bra turnering för egen del.

Embed from Getty Images

Ledigt jobb att söka

Har du alla de kvalifikationer som en klubb av Manchester United förväntar sig av en fysioterapeut? Om ja så söker damerna nu förstärkning till sin medicinska stab inför sin första säsong i den engelska högstaligan.

Embed from Getty Images