Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Internt mejl hintar om visioner; Rashfords kontrakt; Operation Rakitic

Aaron Wan-Bissaka blev under gårdagen presenterad, Daniel James är sedan tidigare klar och idag rapporterar vi bland annat om att Marcus Rashford är på väg att skriva på nytt kontrakt med klubben. Det börjar bli tydligt vilken riktning Manchester United tar. 

I övrigt blir det fokus på Paul Pogba och hans situation. Lämnar han? Och heter kanske ersättaren då Ivan Rakitic?

Internt mejl avslöjar Uniteds transfervisioner

I och med värvningarna av Daniel James och nu senast Aaron Wan-Bissaka har Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer indikerat att man vill värva ungt och lovande. I ett internt mejl inom ledningen i United som The Telegraph har fått nys om skriver man dessutom att klubben sakta men säkert håller på att implementera sin nya transferstrategi som handlar om att värva just ungt och lovande.

Ed Woodward, som står som avsändare på mejlet, ska även ha skrivit till sina kollegor att igonerera missvisande spekulationer och att det troligtvis kommer komma in ytterligare nyförvärv innan fönstret stänger den 8 augusti.

I mejlet som ska ha kommit ut cirka tio minuter efter att Aaron Wan-Bissaka presenterats skrev Woodward följande:

”Trots inflationen som råder på marknaden, med konstanta rykten och berättelser, som kan vara missvisande, jobbar rekryteringsteamet, tillsammans med Ole Gunnar Solskjaer, lugnt bakom dörrarna för att plocka in nya spännande spelare som är anpassade efter klubbens långsiktiga mål.” 

Solskjaer ska alltså vara inne på att rekrytera unga, hungriga spelare, med övervägande brittiskt fokus som kan utvecklas över en längre tid, istället för att hålla på med kortsiktiga och dyra lösningar likt hans företrädare, José Mourinho.

James Ducker, som skrivit artikeln, är även inne på att Uniteds rekryteringsarbete har granskats hårt de senaste veckorna då man ansett att det har gått trögt att få till stånd några värvningar, något som ska ha överraskat Woodward, inte minst eftersom det har hänt relativt lite rent generellt på transfermarknaden, inte minst bland rivalerna.

Mycket fokus har också legat på Uniteds arbete att få in en teknisk direktör, något som har överlåtit mycket transferarbetet till just Woodward och Solskjaer samt scoutingansvarige Mick Court.

Klubben har dock inte haft någon intention att tillsätta någon som har övergripligt ansvar för rekryteringen. Istället uppges man föredra någon som kan komma in med ett mer kollegialt förhållningssätt och att man då troligtvis ska jobba tillsammans med rekryteringen. I detta avseende sägs Woodward inte ha någon brådska, utan tar den tid som kan tänkas behövas för att få in rätt person.

Operation Rakitic

Embed from Getty Images

Tidigare i somras skrevs det en del om att Manchester United var sugna på att plcoka in Barcelonas mittfältare, Ivan Rakitic och att man dessutom hade varit i kontakt med katalanerna om en övergång.

Sedan har det varit tyst ett bra tag, fram till nu. Enligt den spanska tidningen Sport, som här återges av Sport Witness, ska nu Uniteds intresse ha blossat upp igen och man sägs ha gjort ytterligare ett försök på den kroatiske landslagsmannen. Den här gången rapporteras det dessutom att intresset är väldigt seriöst.

Det påstås att United ska ha fått ett bud på €35 miljoner nobbat vid ett tidigare tillfälle och att Barcelona minst kräver €50 miljoner. En prislapp som får anses tämligen hög med tanke på att Rakitic är 31 år, men enligt tidningen är United fast beslutna om att ro i hamn en värvning.

Den regerande VM-silvermedaljören uppges dock ha uttryck en önskan om att stanna i Barcelona, men att budet från United är lockande.

Avslutningsvis skriver man att dessa påståenden från Sport bör tas på allvar, betydligt mer än de tidigare ryktena.

Solskjaer söker klarhet

Under gårdagen rapporterade vi om att Paul Pogba ska diskutera sin framtid i Manchester United med Ole Gunnar Solskjaer, något som även Evening Standard skriver om.

Fransmannen har i sådana fall endast ett par dagar på sig att övertyga sin tränare om en flytt från klubben då man återsamlas imorgon (måndag) och sedan reser iväg på försäsongsturné den 7 juli.

Solskjaer vill både ha majoriteten av sina värvningar klara till dess, men han vill också veta vilka som har intresse i att lämna klubben, där framför allt just Paul Pogba, men även Romelu Lukaku, är de som det snackas mest om.

Embed from Getty Images

Pogba har sedan tidigare öppet pratat om att han kan tänka sig en ny utmaning i karriären, där Real Madrid nämnts som en tänkbar destination. United har dock inga planer på att sälja och räknar med att 26-åringen är en del av laget nästa säsong.

Ett bud på omkring £150 miljoner skulle dock kunna övervägas sägs det och om man ska ersätta honom uppges det vara fritt fram att lägga krut på antingen Youri Tielemans, Christian Eriksen eller James Maddison och i sådan fall ha en stor summa pengar kvar att spendera för.

Tidningens skriver att det ändå finns en möjlighet att erbjuda Pogba ett nytt, tungt, kontrakt för att stilla hans iver och hålla honom kvar i klubben.

Rashford mot nytt kontrakt

Ovan skrivs det om att United satsar på att värva ungt och lovande, och med både Daniel James och Aaron Wan-Bissaka klara för klubben kommer nästa besked som antyder att satsningen är på allvar. Enligt Simon Stone på BBC har man gjort framsteg vad gäller kontraktsförhandlingarna med Marcus Rashford, såpass mycket att bägge parterna inom snar framtid kommer nå en överenskommelse.

Hur långt det nya kontraktet skulle vara på, eller hur ansenlig veckopengen skulle bli står ännu inte klart, men enligt James Ducker på The Telegraph handlar det om ett femårskontrakt som inkluderar ett optionsår och en lön på, i runda slängar, £250 000 i veckan. Ducker skriver att man hoppas ha kommit fram till en lösning innan försäsongsturnén.

Som sagt, den ungdomliga satsningen verkar vara på allvar.

Vi noterar även…

  • Att framfarten för Jackie Groenen och hennes Nederländerna fortsätter i VM. I gårdagens kvartsfinal besegrades Italien med 2-0. Unitedmittfältaren spelade hela matchen och ställs nu mot Sverige i semifinal i Lyon på onsdag.

  • Att spelschemat för den första omgången i Women´s Super League och Women´s Championship släpps under morgondagen. Hela spelschemat släpps den 10 juli, efter VM. Första omgången i WSL spelas 7 eller 8 september. I Championship är det 17 eller 18 augusti som gäller.

https://twitter.com/ManUtdWomenFC/status/1144954330354724864

  • Att United ser ut att skriva kontrakt med den svenske U16-målvakten Johan Guadagno som tidigare i år varit på provspel. 16-åringen kommer från Brommapojkarna.