Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Fernandes agent förväntar sig bud; Bruce till Newcastle

Match tidigare idag innebär sent nyhetssvep, och det är ett ganska matigt sådant. Ole Gunnar Solskjaer har pratat med pressen efter matchen, men också gett en längre intervju tidigare under turnén. Utöver dessa saker så har damernas Fran Bentley tyvärr skadat sig, vi har en del kring silly season och så har Steve Bruce blivit med nytt jobb. Bland annat.

Solskjaer efter matchen mot Leeds

Tidigare idag besegrade Manchester United Leeds med 4-0. Läs hur matchen var i våra snackisar, och om du vill återuppleva matchen kan du ta del av vår matchdagsblogg där vi liverapporterade matchen.

Som vanligt mötte Solskjaer också pressen efter matchen, där det mestadels kom frågor om enskilda spelare (Greenwood, Lukaku, Andreas Pereira och de Gea framförallt), och Solskjaer gav mestadels de standardsvar vi vant oss vid. Greenwood är en supertalang som absolut kan få starta mot Chelsea i premiären, Lukaku har missat två chanser att spela vilket inte är bra inför säsongen, Andreas Pereira tror han mycket på och de Gea var sjuk idag.

Dean Henderson kom också på tal, och det verkar som att han skall möta upp laget på turnén nu när hans semester är slut. Ett lån till till Sheffield United verkar alltså inte vara så nära som vi kanske trodde.

Stor intervju med Ole Gunnar Solskjaer

Mycket Ole Gunnar Solskjaer nu. Han har tidigare satt sig ner och pratat 20 minuter med några journalister, bland annat BBC:s Simon Peach. I intervjun pratas i princip om det mesta, från Solskjaers egen spelarkarriär till hur fotbollen utvecklats från det att Solskjaer lämnade United till hans återkomst i december – och så klart även om hans första halvår och säsongen som nu kommer.

I textform hittar ni delar av intervjun här på BBC.

Om du bara vill höra vad Solskjaer hade att säga om Mason Greenwood, se länken nedan.

Fran Bentley skadad

Damernas unge målvakt Fran Bentley har dessvärre skadat sig då hon varit på landslagsuppdrag med England U18.

Enligt United har Bentley ådragit sig en fraktur på överarmsbenet (humerus) och har kommer genomgå operation under de närmaste dagarna. Hur länge hon blir borta är i nuläget oklart.

Vi önskar ett snabbt tillfrisknande.

Fernandes agent förväntar sig bud

Journalisten Duncan Castles har i sin podd sagt att Bruno Fernandes agent har meddelat Sporting att Manchester United kommer lägga ett bud på mittfältare. Omkring 60 miljoner pund förväntas Sporting vilja ha för honom, något som undertecknad helt ärligt låter som en klart rimlig summa i sammanhanget.

Transfersagan kring Pogba inte slut enligt Raiola

Allas favoritagent Mino Raiola har uttalat sig, för varför inte liksom?

Till Marcas engelska del har han sagt att det ännu inte har hänt något, men att han inte vet vad som händer imorgon vad gäller Paul Pogba. Just nu har han fullt upp med att göra klart Matthijs de Ligt övergång till Juventus, frågan är vart hans fokus hamnar när det är färdigt?

Bourne har pratat med Rogers

Jason Bourne (nej, inte han från Bournefilmerna) har twittrat ut att han har pratat med Leicesters tränare Brendan Rogers, om att klubben har nekat två bud på Harry Maguire. Både United och även Manchester City skall ha nämnts, men såväl Rogers, Maguire samt Leicester är avslappnade kring situationen.

Steve Bruce till Newcastle – Sheffield Wednesday sura

Tidigare idag blev det klart att Unitedlegendaren Steve Bruce tar över Newcastle United efter att Rafa Benitez lämnat klubben. Bruce är född och uppväxt som Newcastlesupporter, och därför oerhört glad och stolt över att ta över klubben. Kontraktet är skrivet på tre år.

Några som är mindre glada är Sheffield United, klubben som Bruce sa upp sig från så sent som i måndags. Enligt Sheffield finns det mycket att lösa mellan de två klubbarna och Steve Bruce (och teamet han tar med sig) och de kommer se över det juridiska läget.

Robbie Savage är stolt

Igår kväll presenterade United kommande säsongs förstårsjuniorer, som vi gick igenom här.

En spelare som kom in är Charlie Savage, son till Robbie Savage som är fostrad i United. För Robbie blev det inga A-lagsmatcher för United (även om karriären ändå gick hyggligt), kan Charlie nå längre än pappa?

Borthwick-Jackson på provspel

Det har gått lite under radarn, men Uniteds Cameron Borthwick-Jackson befinner sig för tillfället på provspel i Holland, närmare bestämt Heerenveen.

Huruvida det rör sig om ett potentiellt lån eller en övergång vet vi inte i nuläget. Att han skall ha någon framtid i United får dock ses som uteslutet.

Morrison till Sheffield United

Uniteds gamle supertalang Ravel Morrison hade en dålig period i Östersund under våren, och han lämnade klubben efter blott ett halvår. Nu står det klart varthän han tar vägen, nämligen överraskande nog till Premier League. Nykomlingen Sheffield United plockar upp honom på ett 1+1 års kontrakt. Kan det äntligen lossna för honom tro?