Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea vill bli kapten; Bättre tränade spelare; Mycket Maguire det senaste dygnet

Manchester United är nu på väg till Shanghai för den sista delen av försäsongsturnén 2019. Det fortsätter ryktas med diverse saker kring klubben, allt från kaptensskap till spelare in.

Dessutom har vi idag ett mycket intressant reportage gällande Uniteds fysträning under årets försäsong, samt både bra och dåliga nyheter från U19-EM.

De Gea vill bli kapten

Det är inte officiellt att David de Gea förlängt sitt kontrakt med Manchester United, men det har rapporterats som fakta av flera trovärdiga medier så att vi väntar i stort sett bara på det.

Nu kommer nästa rapport från The Telegraph, nämligen att de Gea vill bli lagkapten i Manchester United. De Gea har haft kaptensbindeln i en del matcher och skall nu alltså vilja ta ett större ansvar på ledarsidan.

Enligt Telegraph skall han ha sagt:

”Jag har varit kapten i några matcher.

”Det är fantastiskt att vara kapten i en klubb som Manchester United och försvara detta märke så, såklart, jag är verkligen, verkligen glad över att vara kapten.

”Det är min nionde säsong, jag känner mig som en av de mest erfarna spelarna.

”Jag måste visa det på planen och försöka hjälpa de unga killarna att veta vad Manchester United betyder och det är viktigt.”

Än så länge skall Ole Gunnar Solskjaer inte ha bestämt sig för vem han vill ha som lagkapten.

Spelarna är bättre tränade

Något som blev väldigt klart under Solskjaers andra halva under våren var att spelarna inte verkade hålla för det tempo norrmannen vill att de skall hålla. Många skador ställde till det, vilket oroade rejält. Detta försöker rättas till den här sommaren, då United tränar väsentligt mycket hårdare jämfört med under José Mourinho. Högintensitetsträningen skall vara så mycket som 50 % högre jämfört med för tolv månader sedan. Detta skriver James Ducker på The Telegraph i ett reportage.

Inte nog med att träningsintesiteten ökat, stämningen skall också vara en helt annan än den som José Mourinho spred under förra årets läger i USA. Spelarna får jobba extremt hårt, men på deras kommentarer låter det som att de förstår varför.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: ”Vi har jobbat hårdare än någonsin för att ställa saker tillrätta. Träningarna har varit ganska tuffa, men för att vara ärlig tror jag att det är vad vi behöver, och om vi jämför det med den här tiden i fjol är vi i mycket bättre skick.”

Enligt Rich Hawkins som är med och leder fysteamet har arbetsmoralen varit fantastisk. ”Dag ett vi hade ett möte med spelarna och presenterade tre viktiga punkter som vi ville ha av dem – att träna med intensitet, vara engagerade i processen och när de har möjlighet att återhämta sig, att göra det ordentligt.”

Scott McTominay verkar dock känna sig hemma. ”Jag har haft en försäsong med Warren Joyce – han var galen! Han är en toppman, men några av de försäsonger vi hade med honom var helt löjliga. Det har varit bra att ha en sådan i år också. Löpandet, den hårda träningen, är perfekt, men det är de detaljer som vi försöker få rätt denna för säsongen. ”

Rich Hawkins avslutar reportaget med att säga att skadeprevention är nyckeln. United har haft problem med ljumsk- och hamstringskador de senaste åren, det jobbades det hårt med att motverka.

Mycket Maguire det senaste dygnet

Igår kväll började det plinga till en hel del på twitter, då diverse journalister skrev att ett genombrott ägt rum i Uniteds försök att värva Harry Maguire. Om man skall tro siffrorna det pratas om så verkar det helt enkelt som att United accepterat att man är tvungna att punga ut 80 miljoner pund för mittbacken.

Enligt The Independent är en affär nära förestående, och att Maguire skall ha sagt till Leicester att han vill lämna klubben..

Geoff Peters på Talk Sport hävdar dock att det inte finns någon överenskommelse än. Det kan hända, men rapporterna de senaste dygnet skall enligt honom vara felaktiga.

Ingen Bale till United – Pogbabud nekat

Real Madrids Zinedine Zidane har varit oväntat öppen kring att Gareth Bale kommer lämna klubben, och att det är tränarens val. Med tanke på att United var intresserade av Bale när han lämnade Tottenham och även varit där och försökt dra över honom från Real de senaste åren så började så klart funderingar dyka upp om det var nu som United skulle få lägga vantarna på Bale.

Med tanke på att Zidane väldigt gärna vill ha Paul Pogba från United kom givetvis ryktet om någon form av bytesaffär, där United skulle fått Bale plus en massa pengar för Pogba. Enligt The Standard är inget av detta dock aktuellt, United är inte intresserade av Gareth Bale, och bara intresserade av att få pengar vid en eventuell försäljning utav Paul Pogba. Pengar som Real inte verkar ha möjlighet att betala efter sina redan dyra nyförvärv under sommaren.

O’Connor ledde Irland till semifinal

Reservlagets Lee O’Connor är lagkapten för det Irland som nu nått semifinal i U19-EM för herrar, efter att ha slagit Tjeckien med 2-1 i gruppspelets sista match. För tjeckerna stod Matej Kovar i mål, men han släppte alltså in två bollar vilket gav Irland segern och gjorde att Tjeckien slutade sist i gruppen.

Irländarna får dock klara sig utan sin lagkapten i semifinalen mot Portugal, då han är avstängd.

Ramsey, Palmer och James utslagna

I damernas U19-EM gick det tyvärr inte lika bra för Unitedspelarna som det gjorde för O’Connor. Emily Ramsey, Aimee Palmer och Lauren James är utslagna efter att England har förlorat de två första matcherna i gruppspelet. Även Ebony Salmon som nyss lämnade United finns med i truppen.

Den sista, betydelselösa, matchen spelas i skrivande stund.