Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Hayley Ladd helt klar för Manchester United

Efter att i början på juni ha skrivit på ett så kallat förtidskontrakt så är den walesiska landslagsmittfältaren Hayley Ladd helt klar för Manchester Uniteds damlag. 

Det var den 5 juni som Manchester United meddelade att man gjort upp ett förtidskontrakt med Hayley Ladd. Nu, dryga två månader senare, meddelar klubben att Ladd är helt klar. Det görs genom ett antal tweets, genom en artikel på hemsidan, och i en drygt tre minuter lång videointervju ger Ladd sin syn på att nu vara Unitedspelare.

”Det känns bra att vara här, att ha inlett försäsongen. Det är en speciell grupp, en speciell samling spelare. Jag ser framemot att lära känna tjejerna bättre, det är definitivt en hungrig grupp och en bra mix så jag ser framemot att komma igång på allvar.”

Ladd, som inledde sin karriär som försvarare, har genom åren flyttat högre upp i banan och har spelat som mittfältare de senaste säsongerna.

”Jag kommer förmodligen att spela mer på mittfältet. Men, jag är en mångsidig spelare som kan spela på fler positioner och är nöjd var än laget vill att jag spela.”

Ladd berättar också att den tidigare lagkamraten i Bristol City, Millie Turner, var en stor och bidragande orsak till att valet föll på Manchester United.

Ladd är den första av tre spelare med förtidskontrakt att presenteras som helt klar för Manchester United för kommande säsong. De övriga två, Abbie McManus och Jackie Groenen, lär presenteras inom en snar framtid. Bägge spelarna gick långt i VM med sina respektive landslag och har gissningsvis fått en längre ledighet än Ladd som inte kvalificerade sig för VM med sitt Wales.

Vi välkomnar Hayley Ladd till Manchester United!