Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Manchester United presenterar Jane Ross

Manchester United bekräftade för några veckor sedan värvningen av Jane Ross. Nu har anfallaren också presenterats av klubben.

”[Det känns] otroligt. Jag är verkligen uppspelt och ser fram emot säsongen som kommer,” säger Ross, med en väldigt typisk skotsk dialekt, i sin första intervju som Unitedspelare.

”Jag kommer att ge 100 procent och jobba hårt. Förhoppningsvis göra några mål och skapa chanser också.”

Hon säger att hon ser fram emot att vara en del av laget och att konkurrera i Women’s Super League (WSL). I United får hon, precis som i skotska landslaget, spela tillsammans med Lizzie Arnot och Kirsty Smith. Hon känner också nyförvärvet Abbie McManus sedan tidigare, då de var lagkamrater i Manchester city i några år.

”Jag har kommit in väldigt bra hittills, och trivs med min tid här. De två skotska tjejerna jag känner har redan hjälpt mig att anpassa mig. Det är en bra miljö i laget och en bra vänskap, så alla har fått mig att känna mig hemma.”

Så vad har tränaren Casey Stoney sagt till Ross?

”Hon förklarade sina visioner för klubben och vart hon vill ta den när jag skrev på. Hennes filosofi och hur hon vill att vi ska spela. Det är spännande.”

Ross, som blir damlagets äldsta utespelare, tar med sig stor erfarenhet till Manchester United. Senast i West Ham har hon också erfarenhet från Manchester city. Vidare har hon varit proffs i Sverige (Vittsjö) och hon har 128 landskamper och 58 mål för Skottland.

”Det kommer att vara en väldigt konkurrenskraftig liga, tror jag. Alla lag förstärker. Det finns kvalitet i hela ligan så jag tror att det blir en spännande säsong för oss.”

Mest troligt kommer Ross att göra sin officiella debut när United möter Manchester city i ligapremiären den 7 september. Den matchen kommer att spelas City of Manchester Stadium. Som meddelades igår kommer det också bli derby i damernas ligacup.

”Det blir en fantastisk match att börja med. Förhoppningsvis kan vi få en bra publiksiffra och jag är säker på att det blir en bra match för fansen att kolla på.”

Redan på onsdag kan vi få se Ross i Unitedkläder för första gången, då damlaget möter Vålerenga i Oslo. Har du inte möjligheten att bege dig till Oslo så visas matchen på MUTV.

Vi välkomnar Jane Ross till Manchester United!