Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United vann mot Blackburn; City ville ha Harry; Mandzukic fortsatt aktuell?

Embed from Getty Images

Vi inleder premiärveckan med ett tidigt nyhetssvep. I det noterar vi bland annat att Manchester United spelat en stängd träningsmatch på Carrington, att Dybala allt mer verkar vara en återvändsgränd, att Mario Mandzukic fortfarande kan bli Unitedspelare och att intresset för en viss Paul Pogba inte svalnat ännu. 

United vann stängd match

Manchester United spelade igår en inofficiell träningsmatch bakom stängda dörrar på Carrington. För motståndet stog Blackburns U23-lag och United avgick med segern. Siffrorna skrevs till 4-0 efter att Jesse Lingard gjort två mål och Tahith Chong och Mason Greenwood ett var. Enligt rapporterna matchade Ole Gunnar Solskjaer ett starkt lag. Bland andra Paul Pogba och Alexis Sanchez fick minuter. Den senare, som inte spelat en enda minut under försäsongen, fick 65 minuter. Hela truppen, bortsett från David de Gea, rapporterats ha varit på plats. Därtill såg en viss Harry Maguire delar av matchen.

Pep gratulerar United

Manchester City vann gårdagens Community Shield efter straffsparksläggning mot Liverpool. Efter matchen gjorde Pep Guardiola en Pep Guardiola och gratulerade Manchester United till värvningen av Maguire. Enligt Guardiola var City intresserade, men i slutändan kunde man inte matcha de pengar United ska ha lagt på bordet. En sanning med modifikation må hända, men också kanske ett tecken på att City är aktsamma då det gäller Financial Fair Play.

Ingen Dybala men väl Mandzukic?

Som vi rapporterade om igår så verkar Manchester United ha gett upp Paulo Dybala. Argentinaren ska dels ha haft orimliga lönekrav och ska därtill inte vilja flytta till Manchester. Igår kom dessutom uppgifter om att Dybala börjat träna med Juventus och att han meddelat sin agent att han inte vill lämna klubben. Dybala ska genomgå en läkargranskning med Juventus efter semestern idag måndag och därefter inleda sin försäsong. Enligt Football Italia ska ett gammalt agentbråk, som skulle kunna bli dyrt för United, även finnas med i bakgrunden som ett tvivel för övergången. Dybalas nej ser nu ut att rasera bytesaffären involverandes Romelu Lukaku. Däremot rapporterar samma källa att United är överens med Juventus om en övergång för Mario Mandzukic.

Engelska journalister, däribland James Ducker på Telegraph, var under söndagskvällen tidiga med nyheten om att Dybala inte kommer att bli en Unitedspelare. Ducker fyller på med att United avskräckts av spelarens ovilja att flytta och även av de höga agentarvoden som ska finnas med i bilden. Samstämmiga uppgifter från både Italien och England, alltså. Ducker menar samtidigt att det återstår att se vad som händer med Mandzukic.

Simon Stone stämmer även han in i kören och menar att United är aktsamma då det kommer till spelare som inte vill till United från första stund.

Lukaku kan säljas, Fernandes ”inte på listan”

Simon Stone fyller på med nyheter kring spelare in och ut i United när transferfönstret strax börjar dra sina sista andetag. Enligt Stone kan United mycket väl tänka sig att sälja Romelu Lukaku, utan att plocka in en renodlad ersättare. Antonio Conte ska enligt Stone vara fortatt förhoppningsfull då det gäller en värvning av Lukaku, trots att Inter fick ett bud på 60 miljoner pund nekat i juli. Det att Mason Greenwood, Marcus Rashford och Anthony Martial alla sett pigga ut under försäsongen ska göra att United inte ser sig tvingade att ersätta Lukaku.

Stone menar också att Bruno Fernandes inte alls ska finnas på Uniteds lista över potentiella mittfältare, men att man fortsätter jobba på ”andra potentiella värvningar”. Vilka det är är mer oklart med tanke på tystnaden som råder och de få dagar som återstår.

Embed from Getty Images

Fortsatt intresse för Pogba

Paul Pogba sades ha för ont i ryggen för att spela den avslutande matchen mot Milan i Cardiff. Fransmannen fanns dock med på den stängda matchen mot Blackburn som vi konstaterade ovan och enligt Ian Whittell och Paul Hirst på The Times ska Real Madrid inte ha gett upp mittfältaren helt hållet. Man ska, enligt duon, ha erbjudit United 27,4 miljoner pund plus James Rodriguez, något United inte ska ha varit intresserade av.

I samma artikel menar man att Paulo Dybala ska begärt 18 miljoner pund i årslön och att agentarvodet ska ha uppgått till 13 miljoner pund.

Embed from Getty Images