Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Expect nothing

Med säsongsstarten runt knuten väljer en av bloggarna att bryta armen medan den andra känner pliktkänslan och skriver några rader. Ni får själv lista ut vem som gjort vad.

Som vanligt är timmarna innan säsongen drar igång som ett vakuum av nollställda känslor medan både katastroftänk och hopplösa förhoppningar om framgång enfaldigt turas om att försöka ta sig in.

United har gjort typ en tredjedel av vad dom borde ha gjort på transfermarknaden så förutsättningarna för en attack mot titeln är så gott som obefintliga. Visst, ungtupparna kan slå igenom, men känslan och intellektet säger att det inte på långa vägar räcker för att rubba vare sig city eller Liverpool. Jag är fullt förberedd på ytterligare en vår där ångesten över att tvingas välja mellan fucking pest och kolera står på agendan när det drar ihop sig i titelracet.

Rimligen blir det en säsong som resultatmässigt påminner om fjolåret. United, Chelsea, Tottenham och Arsenal får slåss om platserna 3-6 och eftersom jag i grunden har en pessimistisk syn tror jag att United drar det kortaste strået här. Mycket beroende på den tunna truppen. Skador på Maguire (ger honom till september innan han börjar bebo rehabrummet regelbundet) och Pogba och 20-30 procent i slagkraftighet försvinner i ett nafs.

Så ”expect nothing” får bli mottot inför avspark mot Chelsea. Det är alltid roligare att bli positivt överraskad än tvärtom.

Årets Unitedspelare: AWB.

Årets fiasko-Unitedspelare: Nemanja Matic.

Årets Unitedskyttekung: Marcus Rashford.

Årets överraskning: Att Anthony Martial ler under minst tre matcher utan att ha gjort mål eller blivit nedsparkad och besviken över ett domslut.

Årets antal titlar: 0.

Årets mest överskattade: Luke Shaw.

Årets mest kritiserade Unitedspelare: Jesse Lingard.

Årets Darren Fletcher: Scott McTominay.

Årets Unitedtwittrare: OSullivanMUFC. Alltid.

Årets ”jag-har-en-sexgunga-i-källaren-aura-när-Valencia-flyttat-hem-sin”: Alex Tuanzebe.

Mitt tips:

 1. city
 2. Liverpool
 3. Tottenham
 4. Arsenal
 5. Chelsea
 6. UNITED
 7. Wolves
 8. Leicester
 9. Everton
 10. Watford
 11. Bournemouth
 12. Norwich
 13. Aston Villa
 14. Newcastle
 15. Palace
 16. West Ham
 17. Southampton
 18. Burnley
 19. Sheffield United
 20. Brighton