Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Joel Pereira utlånad till Hearts, Aidan Barlow till Tromsø

Två unga Manchester United-spelare har idag lämnat klubben på lån. Det handlar om målvakten Joel Pereira som går till skotska Hearts och mittfältaren Aidan Barlow som flyttar till norska Tromsø.

Samtidigt bekräftas att den unga norrmannen Isak Hansen-Aarøen kommer att ansluta till United i augusti nästa år.

Pereira utlånad till Hearts

Att Joel Pereira återigen skulle ut på lån var en självklarhet. Nu har så klubbadressen bekräftats i form av skotska Hearts, eller Heart of Midlothian, som är Edinburghklubbens fullständiga namn. Lånet gäller säsongen ut och under förutsättning att Fifa godkänner affären, vilket torde vara en formalitet.

För Pereira blir det den femte lånesejouren. Han var i Rochdale 2015 och representerade sedan de portugisiska klubbarna Belenenses och Vitória Setúbal. Våren 2019 spenderade Pereira i Kortrijk.

De blev ingen succé för Pereira varken i Portugal (båda sejourerna) eller i Belgien. Förhoppningsvis går det bättre i Skottland. Målsättningen måste vara att han tar en given plats som förstamålvakt i Hearts.

Barlow till Tromsø

Idag har också den norska klubben Tromsø bekräftat att de har signerat Aidan Barlow på lån för återstoden av den norska säsongen. Det är första gången som Barlow går på lån.

”Det är en fantastisk möjlighet för mig och jag glädjer mig till att komma igång,” säger Barlow till den norska klubbens hemsida.

”Det är något helt annorlunda för mig och jag är säker på att jag kommer att växa både som spelare och person.”

Han tillägger att både Mark Dempsey och Ole Gunnar Solskjaer har kommit med goda råd inför flytten till Norge.

Hansen-Aarøen till United

I samband med att Tromsø gör klart med Barlow bekräftar norrmännen också att United har gjort klart med Isak Hansen-Aarøen. Den övergången kommer att genomföras först i augusti nästa år, då Hansen-Aarøen fyller 16 år. Så det är alltså en spelare som kommer att förstärka juniorlaget.

”Detta kan vara början på ett långvarigt samarbete som kan ge oss mycket, även på kompetenssidan,” säger Tromsøs sportchef Svein-Morten Johansen till klubbens hemsida.