Joel Pereira

Målvakten Joel Castro Pereira skrev på för Manchester Uniteds akademi som 16-åring sommaren 2012. Han stannade till 2021 men fick bara göra tre a-lagsmatcher för klubben.

Pereira föddes i Schweiz i juni 1996 men han har portugisiskt ursprung. I unga år spelade han landslagsfotboll för Schweiz men senare valde han att representera Portugal.

Fotbollskarriären inleddes i Neuchâtel Xamax, där han gjorde det så bra att han 16 år gammal värvades till Manchester Uniteds akademi. Han stod tidigt ut som en talangfull målvakt.

Hösten 2015 fick han för första gången prova på a-lagsfotboll då han var utlånad till Rochdale. Under våren 2016 var han för första gången med i a-lagstruppen, även om han då fick nöja sig med att sitta på bänken.

På deadline day 2016 gick Pereira till Belenenses på ett säsongslångt lån. Lånet avslutades i januari 2017. Senare samma månad gjorde han a-lagsdebut som inhoppare i FA-cupmatchen mot Wigan. Den första matchen start, tillika den första ligamatchen, kom i maj 2017, då Crystal Palace besegrades med 2-0.

Säsongen 2017/18 var Pereira tredjemålvakt i United och han fick nöja sig med ett enda inhopp. Samtidigt var han ordinarie i Portugals U21-landslag.

I augusti 2018 gick Joel Pereira till Vitória Setúbal på ett säsongslångt lån. Lånet blev misslyckat, med begränsad speltid, och avslutades i januari 2019. Kort därefter gick Pereira på lån igen, den här gången till belgiska Kortrijk. Även i Belgien blev speltiden begränsad.

Pereira var sedan med på a-lagets försäsongsturné sommaren 2019. Därefter gick han på ett säsongslångt lån till skotska Hearts. Där inledde han som ordinarie men på våren tappade han sin plats.

Ett nytt säsongslångt lån följde säsongen 2020/21, den här gången till Huddersfield Town. Han fick bara spela två matcher för klubben och släppte in elva mål.

Sommaren 2021 friställdes Pereira av United. Han skrev sedan på för nederländska RKC Waalwijk.

Joel Pereira representerade Schweiz U15, U16 och U17. Därefter bytte han till Portugal, som han representerade från U18 till U21.

Spelarkaraktär

Pereira är en atletisk målvakt utan några signifikanta svagheter. Fortfarande är han dock bara en talang och han behöver således utveckla det mesta. Att han är en stor målvaktstalang är det emellertid ingen tvekan om.

Rekommenderad läsning

 • Lånekollen: Säsongssummeringen

  Lånekollen: Säsongssummeringen

 • En konversation om Axel Tuanzebe och Joel Pereira

  En konversation om Axel Tuanzebe och Joel Pereira

 • Adepterna: Castro Pereira, Poole och Williams

  Adepterna: Castro Pereira, Poole och Williams

Senaste artiklarna om Joel Pereira

 • Lånekollen: Summering av mellanmjölken

  Lånekollen: Summering av mellanmjölken

 • Williams nära Southampton; Pogba funderar på Paris; Heatons nya nummer

  Williams nära Southampton; Pogba funderar på Paris; Heatons nya nummer

 • Fria agenter 2021: Romero bland åtta friställda, kontraktserbjudande till Mata

  Fria agenter 2021: Romero bland åtta friställda, kontraktserbjudande till Mata

 • Lånekollen: James Garner mot en ny höst

  Lånekollen: James Garner mot en ny höst
  mu_oldtrafford_ne

 • Lånekollen: Spridda skurar över Europa

  Lånekollen: Spridda skurar över Europa
  mu_oldtrafford_ne

 • Lånekollen: Smarta klubbval?

  Lånekollen: Smarta klubbval?
  mu_oldtrafford_ne

Biografin uppdaterad i juni 2022 (uppdateras på säsongsbasis).