Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Träningsmatch på Carrington; Senaste om Alexis; Polisjakt inleds mot nättroll

I dagens nyhetssvep uppmärksammar vi att Manchester United har spelat match bakom stängda dörrar på Carrington, att Alexis Sanchez närmar sig Inter, samt att Polisen inleder en jakt mot personerna som ligger bakom de rasistiska tillmälen Paul Pogba har fått motstå.

I övrigt noterar vi att Ryan Giggs har tagit ut Daniel James till Wales kommande landslagssamling.

Seger i stängd match

Igår kväll träningsspelade Manchester United mot Premier League-nykomlingarna Sheffield United på Carrington (Uniteds träningsanläggning). Enligt uppgifter från Manchester Evening News ska matchen ha organiserats på initiativ av Ole Gunnar Solskjaer för att hålla truppen i trim. De som berördes var i första hand avbytare och så kallade breddspelare i A-laget.

Embed from Getty Images

Hemmalaget avgick med en 3-1 seger där det rapporteras om att Mason Greenwood, Angel Gomes och Andreas Pereira målade. För övrigt ska Alexis Sanchez, som omgärdas av flyttrykten, ha deltagit, men någon Marcos Rojo syntes inte till, som även han uppges söka sig bort från klubben.

Romano: ”Inter säkra på Alexis”

Ja, som nämns ovan ryktas det mycket om Alexis Sanchez och att han är på väg bort från Manchester United. Mycket tyder på att nästa adress för 30-åringen blir italienska Inter. Det skulle i sådana fall innebära att han blir lagkamrat med Romelu Lukaku som nyligen lämnade United.

Gällande själva övergången uppges det i första hand handla om ett lån fram till juni nästa sommar, därefter finns en utköpsklausul på £15 miljoner som Inter kan aktivera.

Den italienske journalisten, Fabrizio Romano, skriver nu att klubbarna fortfarande diskuterar men att en lösning är att vänta inom kort. United sägs vilja ändra på några detaljer, men Inter sitter lugnt i båten och känner sig säkra på att man snart ror iland chilenaren.

Polisen kopplas in i Pogba-ärendet

Embed from Getty Images

Paul Pogba fick efter måndagens match mot Wolverhampton tillstå rasistiska tillmälen på sociala medier, detta i samband med att fransmannen bränt en straff i andra halvlek. Nu skriver Times att polisen kopplas in i ärendet för att hjälpa Manchester United att hitta de skyldiga. Lyckas man med det föreslår man att stänga av dessa på livstid (från sociala medier får vi anta).

Flera spelare har nu tilltagit just sociala medier för att uttrycka upprördheten över att sådant här sker. Phil Neville ser däremot att spelare bör bojkotta sociala medier för att få mediejättarna att agera mot näthatet.

”Det är ett samhälleligt problem men fotbollen är nästan i allas tankar, så vi har verkligen makten att göra något,” säger den före detta unitedförsvararen.

Hur United valde att kommentera ärendet kan ni läsa i gårdagens nyhetssvep.

James landslagsuttagen

Embed from Getty Images

Daniel James gjorde en drömdebut för Manchester United när han hoppade in mot Chelsea och slog spiken i kistan med sitt mål som innebar 4-0. Senast mot Wolves gick 21-åringen in från start och kämpade på, trots gula kort, hård behandling och burop.

Ryan Giggs, som nyligen hyllade James, har nu, föga förvånande, tagit ut honom i sin landslagstrupp inför mötena med Azerbajdzjan och Vitryssland i EM-kvalet.

Tidigare idag…

Stod det klart att damlagets mittfältare, Aimee Palmer lånas ut till Sheffield United den kommande säsongen. Mer om det finns att läsa här.