Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Pogba kommer göra straffmål för United igen, Dalot skadad

Det är dagen före Manchester Uniteds hemmamatch mot Crystal Palace och det har hållits presskonferens. Det blev stort fokus på Paul Pogba, rasism, sociala medier och straffar.

Managern bekräftade även att Diogo Dalot är ute med en skada. Den portugisiska ytterbacken förväntas vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

I andra nyheter bekräftas att ungdomskvartetten Chong, Garner, Gomes och Greenwood formellt har flyttats upp i a-truppen.

Solskjaers presskonferens

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer snackade med media inför morgondagens match.

…om matchen

”Det kommer att bli en tuff match, som alla matcher i Premier League är. De är ett välorganiserat lag. De har snabbhet på topp för kontringar, de är starka på fasta situationer.

”Vi måste anfalla bra, vi måste vinna tillbaka bollen när vi förlorar den, vi måste vara starka på fasta situationer.”

…om matchen förra året

Förra året spelade United 0-0 mot Palace på Old Trafford i en usel fotbollsmatch.

”Jag såg inte [den matchen]. Jag hörde att de hade några kontringar, att Wilf [Zaha] var nära att göra mål. Men vår försäsong har varit väldigt uppmuntrande. Lagkänslan är fantastisk, vi har massor av energi och passion.

”Du kunde se det i vår match mot Wolves. Jag tyckte att vårt presspel var utmärkt. Vi gav dem fem minuter i andra halvlek, egentligen. Bortsett från det ser motorn så mycket bättre ut, alla är i form och när du är i fysisk form är det enklare att också vara mentalt stark.”

…om Pogba, rasism och sociala medier

”Paul är okej, han är en stark karaktär. Det här gör honom starkare. När du pratar med honom är du okej. Jag kan inte fatta att vi fortfarande pratar om det här 2019.”

Solskjaer menar att något måste göras åt problemen på sociala medier men att det inte är hans sak att lösa.

”Du tycker synd om dem egentligen, de måste ha problem själva när de måste göra så här.”

Managern har inga planer på att förbjuda sina spelare att använda sociala medier.

”Vi måste sprida det goda ordet, istället. För det finns så mycket bra vi kan använda sociala medier för.”

Ett flertal spelare har uttryckt sina sympatier för Pogba offentligt (och alldeles säkert har fler gjort det privat).

”Det är naturligt för dem. De är ett lag. Vi pratar om lagkänslan som finns här nu. Det är naturligt för oss som människor och som lagkamrater att vi tar hand om varandra. Ni kommer inte se någon av våra kritisera någon av våra på sociala medier eller i media.

”När vi vinner stöttar vi varandra. Vi vinner tillsammans, vi förlorar tillsammans. Och vi går igenom svåra stunder tillsammans.”

…om straffar

”Jag är säker på att ni kommer få se Paul Pogba göra straffmål för Man United igen. Definitivt. Låt oss se när vi får nästa. Vi fortsätter träna på straffar och det är fortfarande Marcus [Rashford] och Paul som har ansvaret. Bli inte förvånad om Marcus eller Paul gör mål på nästa. Jag är säker på att de kommer göra det.

”Det är inget problem mellan dem. Vi är besvikna på att vi inte vann matchen.”

Solskjaer tycker inte att det är ett problem att inte ha en specificerad straffskytt.

”Det är inte att jag har lämnat det till spelarna, vi har nominerat två. Ibland kommer inte Rashford spela, ibland kommer inte Pogba spela och det är bra för dem att veta att [vi litar på dem]. Det är ingen anarki, vi har nominerat några. Förra säsongen hade vi Marcus, vi hade Jesse [Lingard], vi hade Paul. Antagligen fler, jag minns inte.”

…om Sánchez

”Det är fortfarande samtal med några klubbar. Han spelade i den matchen [bakom stängda dörrar] och han spelade bra. Som jag har sagt, han tränar hårt. Vi får se i september vad som händer.”

…om Lukaku

Romelu Lukaku har i veckan uttryckt missnöje över att United inte skyddade honom tillräckligt (se Guardian). Solskjaer var inte intresserad av att diskutera sin före detta anfallare.

”Jag kommer inte ge mig in på det.”

…om Bolton och Bury

Greater Manchester-klubbarna Bolton och Bury brottas just nu med svåra problem. Framför allt i Bury är situationen kritisk och klubben riskerar att gå i konkurs.

”Boltonsituationen, Burysituationen, det är svårt att hänga med utan resurser. Som en lokal klubb vill vi se dem göra det bra. Om det finns något vi kan hjälpa till med är jag säker på att vi gör det, med att låna ut spelare.”

Dalot skadad

Det togs inte upp på presskonferensen men i sin intervju med MUTV bekräftar Solskjaer att Diogo Dalot är skadad.

”Diogo är skadad, han kommer att vara ute ett litet tag. Förhoppningsvis är han tillbaka efter landslagsuppehållet. Han har haft problemet i ett par veckor.

”Men det är allt. [Truppen är] mer eller mindre densamma.

Hodgsons tankar

Crystal Palaces manager Roy Hodgson snackade med media igår.

  • Skador: Mamadou Sakho och James Tomkins är skadade, i övrigt är alla tillgängliga.
  • Om insatsen mot Sheffield United: ”Ingen har försökt förneka att vi inte var nöjda med vår insats.”
  • Om United: ”I andra halvlek [mot Chelsea] såg ni hur bra Manchester United kan vara. De spelade extremt bra mot Wolves, framför allt i första halvlek.”
  • Om Wan-Bissaka: ”Jag tyckte att han var utmärkt. Han var enastående mot Wolves. Vi behöver inte påminnas om hur bra han är, vi vet hur bra han är från hans tid här innan han lämnade oss.”

Mer från Hodgson på Football.london.

Ungdomskvartett uppflyttade till a-laget

Manchester United har nu formellt flyttat upp ungdomskvartetten Tahith Chong, James Garner, Angel Gomes och Mason Greenwood till a-laget. Det görs genom att spelarna nu är inkluderade i a-lagstruppen på Uniteds officiella hemsida. De fyra spelarna är inkluderas inte längre i reservlagstruppen (Chong, Garner och Gomes) eller juniorlagstruppen (Greenwood).

Exakt vad det innebär är aningen oklart, men det är förstås en statusindikation. Det skulle också kunna betyda att spelarna får en löneökning, men det är min spekulation.

Den här dagen 2006…

…debuterade Michael Carrick för Manchester United.

Införrapporten

Inför: Manchester United – Crystal Palace