Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Straffbart uselt, United

Trenden går åt fel håll. Från tre till en till noll poäng.

United har gått från en härlig säsongspremiär till en bedrövlig fortsättning.

Noll poäng hemma mot Crystal Palace är precis lika gräsligt som det låter.

Det är för tidigt att tala om en kris, men den ligger precis runt hörnet och lurar. Mycket talar för att det blir ännu en lång säsong av mörker och irritation.

Den lilla ljusglimten:

 • Förarbetet till James ljuvliga kvittering. Från Pogbas uppoffrande brytning till att bollen gick som på ett pärlband till den lille walesaren.

Rimligt:

 • Under Moyes och van Gaals tid bröts många sviter på ett negativt sätt för Uniteds del. Otroligt nog fanns det några kvar och Palaces trepoängare var en sådan. Det var Londonlagets första vinst på Old Trafford på 30 år. 30 år.

Förskräckligt:

 • Ofarligheten på fasta situationer innefattar nu även straffsparkar. Under lång tid har United varit rejält blekt när det kommer till mål på hörnor och frisparkar, och nu har alltså trenden kommit till straffar. Pogba fick stå åt sidan till Rashfords fördel denna gång, men resultatet blev lika illa som i måndags. Det är väl lika bra att låta hela laget prova?
 • Speltempot från hemmalaget, som långa stunder var i testimonal-fart. Alltså, hur har laget jobbat under sommaren för att knäcka lag som försvarar med tio man på egen planhalva? För just nu är det i omställningarna som United har sitt vapen, men när man inte får några kontringar är det faktiskt läge att hitta några andra planer att ta till. Och det kan ju knappast vara en överraskning att Palace kommer till OT och backar hemåt. Men investerar man inte i kreativitet på mittfältet (”no value in the market 2.0”?) får man också räkna med att det kan se ut så här.
 • Solskjaers manskap har alltså 3 vinster på de 15 senaste tävlingsmatcherna. Det är ju så klart helt orimligt på alla möjliga sätt.
 • Paul Tierney hade, precis som United, en shocker i princip från början till slut. Men det gör ju inte Uniteds insats bättre. Inte ens VAR skulle ha gjort den vassare.
 • Försvarsspelet vid 0-1. Lindelöf ska så klart vinna en nickduell mot decimetern kortare Schlupp, och Maguire ska givetvis finnas närmare sin mittbackskollega utifall denne skulle förlora en duell.
 • Jesse Lingard har nu haft tre matcher på sig att visa att han ska starta i United. Han har visat exakt noll som motiverat varför han ska starta mot Southampton nästa vecka. En spelare som har en #10-roll ska väl inte konstant spela med ryggen mot motståndarmålet utan med ryggen mot sitt eget mål.
 • Rashfords insats generellt.
 • Pogbas insats generellt.
 • Uniteds insats generellt.

Typiskt:

 • Det tog i alla fall några matcher innan skadorna började komma. Men vi kan väl lita på att det bara var början här, när både Shaw och sen även Martial haltade omkring. Och Palace passade på båda gångerna.

Sist:

 • Fyra poäng på tre matcher är midtable-form. Och med tanke på hur mittfältet ser ut, hur skadorna redan nu börjar hitta in i den smala truppen, så kan det bli där någonstans vi får börja titta efter United framöver.
 • Daniel James får nog lära sig ganska snabbt att man inte springer bort och jublar på det sättet efter en kvittering i 89:e hemma mot Crystal Palace.