Sánchez dyr men ändå inte; Shaw borta en månad; Ny analytiker anställd

Embed from Getty Images

Manchester United knyter till sig ett nyförvärv några veckor in i Premier League-säsongen. Det är dock ingen spelare som kommer in, utan analytikern Andrew Meredith. Då det gäller spelare så verkar Alexis Sánchez fortfarande vara aktuell för Inter, trots Anthony Martials skada. En som inte är aktuell för en flytt söderut är Fred. Brassen ska bli kvar i United med löften om speltid. 

Sánchez lön ”sista hindret”

Igår rapporterade vi att Alexis Sánchez övergång till Inter kan tänkas stå och falla med huruvida Anthony Martials skada är allvarlig eller inte. Skulle fransmannen bli borta länge så finns det väldigt lite alternativ på anfallspositionen, speciellt efter att Romelu Lukaku lämnat. En som menar att Martials skada inte spelar någon roll i sammanhanget är Gianluca Di Marzio. Den italienska journalisten menar att det hela nu handlar om att United och Inter ska enas om hur lönekostnaderna ska fördelas under det som sägs bli ett säsongslångt lån. Till skillnad från gårdagens uppgifter i The Guardian så menar Di Marzio att Inter kan tänka sig att betala fem miljoner euro av lönen. Stämmer Di Marzios löneuppgifter så är det sannolikt att en övergång går i lås innan transferfönstret stänger.

Embed from Getty Images

Shaw borta en månad?

Luke Shaw haltade av planen redan i första halvlek mot Crystal Palace i lördags. Ole Gunnar Solskjaer hoppades på presskonferensen att Shaws skada inte var allvarlig och att vänsterbacken skulle vara tillgänglig för spel mot Southampton på lördag. Nu menar dock talkSport att Shaw blir borta en månad med en hamstringskada, något man ska ha konstaterat efter röntgen igår måndag. Stämmer det fortsätter den tunna trupp United förfogar över att göra skäl för namnet. Diogo Dalot går också skadad, vilket gör Ashley Young till det enda reella alternativet till vänster. Young var också den som ersatte Shaw i lördags.

Även The Times är inne på samma spår som talkSport. Tidningen hissar en varningsflagg för att frånvaron kan bli längre och att Shaw därmed skulle missa mötena med Arsenal, Newcastle och Liverpool. Alternativet till Young kunde heta Brandon Williams, men den 18-årige engelsmannen ses knappast som redo för hetluften i Premier League än trots fina intentioner i reservlaget under hösten.

Embed from Getty Images

Inget Italien för Fred

Igår rapporterade vi om det påstådda intresset från Fiorentina rörande en övergång för Fred. Mittfältaren, som inte medverkat alls under säsongsinledningen, verkar inte vara Ole Gunnar Solskjaers favorit men har inte ryktats bort tidigare i sommar. The Times skjuter dock ner det ryktet i sin genomgång av läget i truppen och menar att Fred, trots en miserabel fjolårssäsong, har fått vissa löften från Solskjaer. The Times menar att brassen blivit lovad speltid denna säsong, förutsatt att han fortsätter att jobba hårt på Carrington. Med tanke på hur tunn Uniteds trupp är, främst på mittfältspositionerna, tenderar en övergång inte vara särdeles sannolik.

Embed from Getty Images

Meredith ny analytiker

Manchester United fortsätter att stärka staben bakom seniorlaget. Nu står det klart att australiensiske Andrew Meredith lämnar St Pauli för att bli ”Analysis Operations Manager” hos United. Meredith kommer att rapportera till chefsanalytikern Paul Brand som nu kommer att arbeta närmare Ole Gunnar Solskjaer och den övriga tränarstaben. Meredith själv verkar vara nöjd med lösningen, i alla fall om vi ska tro Twitter.

Rekryteringen ses som viktig då United halkat efter bland andra City och Liverpool då det handlar om resurseringen till analysavdelningen.

Dean dömer på lördag

Igår släppte Premier League domartillsättningarna för den fjärde omgången. Manchester United, som är först ut på lördag, fick Mike Dean som huvuddomare. Dean assisteras av Darren Cann och Daniel Robothan medan Michael Oliver tar plats i VAR-rummet. 51-årige Dean är en av ligans mest rutinerade och omskrivna domare och dömer på lördag Manchester United för 68:e gången. United har vunnit 37 av matcherna då Dean hållit i pipan. 13 har slutat oavgjorda och 17 har slutat med förlust. Dean dömde United fem gånger ifjol och hann bland annat visa ut Ashley Young borta mot Wolverhampton.

Dean har dömt lördagens motståndare Southampton 30 gånger. På dessa matcher har man sex vinster, 13 oavgjorda och elva förluster. Dean har dömt tre matcher mellan United och Southampton. På dessa har United en vinst och två oavgjorda.

Embed from Getty Images

Damerna på Viasat

Manchester Uniteds damer gör herrarna sällskap i Viasats utbud. NENT group, som står bakom Viasatkanalerna, har köpt rättigheterna till den engelska, franska och tyska damligan. Rättigheterna har man fram till säsongen 2020/21. Minst 50 matcher från den Womens Super League kommer att sändas på Viaplay den kommande säsongen, däribland seriepremiären mellan Manchester City och Manchester United.

Embed from Getty Images

Cantona uppmärksammas

Eric Cantona kommer att tilldelas UEFA President’s Award i samband med Champions League-lottningen på torsdag. Cantona får utmärkelsen för sina insatser inom fotbollen men också för sitt engagemang för Juan Matas Common Goal-program. Ifjol fick David Beckham utmärkelsen och bland övriga tidigare pristagare ryms bland andra Bobby Charlton.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS