Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Darmian nära flytt; Wan-Bissaka i landslaget; Lämnar verkligen Smalling?

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om flera spelare som blivit uttagna – eller inte uttagna – i sin respektive landslag. Ni får dessutom möjlighet att läsa om att Matteo Darmian till sist kan vara på väg att lämna klubben.

I övrigt brasklappas det en aning gällande Chris Smallings påstådda nära förestående flytt till AS Roma.

Darmian flyttar hemåt?

Manchester Evening News har under dagen kommit med uppgifter om att Uniteds ytterback Matteo Darmian ska vara nära en flytt hem till Italien. Premier Leagues transferfönster är stängt sedan den 8 augusti, men för de flesta andra ligorna har det öppet till den 2 september.

Lokaltidningen i Manchester har inget namn på den italienska klubben som ska vara nära att knyta till sig 29-åringens tjänster, men det viskas bland annat om Napoli av vad jag personligen kan läsa mig till.

Wan-Bissakas första landslagssamling

Landslagsuttagningarna dimper in allt eftersom just nu. I Englands trupp har vi ett extra stort utropstecken då Aaron Wan-Bissaka har tagits ut till sin första samling med seniorlandslaget. Kul! I övrigt finns likväl Harry Maguire, Marcus Rashford och Jesse Lingard med i 25-mannatruppen.

Paul Pogba har föga förvånande blivit uttagen i den franska landslagstrupp som ska EM-kvala under det kommande uppehållet. Anthony Martial är däremot inte med. Huruvida det beror på skadan han ådrog sig mot Crystal Palace eller ej låter vi vara osagt.

Kieran O’Hara, som tillbringar säsongen på lån hos League One-laget Burton Albion, har lämnats ute från den slutgiltiga irländska truppen. Den 23-åriga målvakten var först uttagen i den inledande bruttotruppen.

Vi får dock se en annan United-spelare representera Irland under uppehållet i form av Lee O’Connor. Detta däremot i U21-landslaget.

På svenskt håll får vi naturligtvis se Victor Lindelöf i landslaget, nu när han känner sig redo igen. Däremot får vi inte se någon Anthony Elanga i U21-landslaget – ännu.

Är Smalling verkligen klar?

Vi rapporterade i förmiddags om att Chris Smalling tycks vara väldigt nära AS Roma på ett säsongslångt lån. Detta kom från trovärdiga uppgifter såväl från Italien som England – men nu har kanske den största fisken lagt ut en liten brasklapp. Eller vad vi nu väljer att kalla det.

Simon Stone, på BBC, som av många anses som de mest trovärdiga journalisten när det kommer till Manchester United skriver att det återstår att se huruvida Rom-klubben kan tänka sig att betala hela mittbackens lön under säsongen. Han ställer sig tveksam till att United skulle gå med på något annat åtminstone.

Det ska dock tilläggas att flertalet andra brittiska och italienska medier fortsätter att rapportera om att en övergång ska vara nära.