Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

O’Hara i svängdörren; Garner och Pogba skadade; Toone jubilerande målskytt

Embed from Getty Images

Det är första dagen på landslagsuppehållet och vårt nyhetssvep är modell kortare. Vi noterar två bra nyheter i landslagsväg och två dåliga. Kieran O’Hara får chansen i det irländska landslaget och Ella Toone har gjort mål. På minuskontot hittar vi två skadade mittfältare.

O’Hara i landslaget, trots allt

Kieran O’Hara nominerades som en av fyra målvakter i Irlands bruttotrupp till landskamperna i september. När truppen bantades föll O’Hara bort. Nu, när reserven Keiren Westwood skadat knät, kallas O’Hara in. Att det skulle bli speltid för den till Burton utlånade målvakten får vi se som osannolikt då Mick McCarthy lär välja Middlesbroughs Darren Randolph som förstekeeper. Irland möter Schweiz i EM-kvalet och Bulgarien i en vänskapsmatch under uppehållet.

Embed from Getty Images

Garner skadad

Unitedmittfältaren James Garner togs ut i det engelska U19-landslaget för två landskamper i september. England möter Tyskland och Grekland som förberedelser för det stundande EM-kvalet. Idag kom dock det tråkiga beskedet att Garner är skadad och därmed inte med i truppen. Någon skada har inte kommunicerats från Uniteds sida, men hans frånvaro i senaste reservlagsmatchen beror högst antagligen på samma skada. Tråkigt för Garner som öppnat säsongen riktigt starkt.

Embed from Getty Images

Pogba lämnar återbud

Han haltade ut från St Marys i lördags. Idag kommer beskedet att Paul Pogba missar Frankrikes möten med Albanien och Andorra under uppehållet. Som i fallet Garner är det inte United som kommunicerar, utan landslaget. Hur pass allvarlig skadan är återstår att se, Ole Gunnar Solskjaer sade sig efter mötet med Southampton hoppas på spel i landslaget för Pogba.

Toone målskytt

Ella Toone firar idag sin 20:e födelsedag. Hon gör det med pompa och ståt. När Englands U21-damer mötte Danmark i den avslutande matchen i öppna nordiska mästerskapen (som spelas i England) passade Toone på att bli målskytt. England vann matchen med 4-1. Vi gratulerar Ella Toone på födelsedagen och till målet.