Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bailly repar sig snabbt; de Gea en underskrift bort; Dalot hoppas på mirakel

Embed from Getty Images

Det evighetslånga landslagsuppehållet närmar sig så sakteliga sitt slut. På lördag spelar Manchester United boll igen. En som inte är med då är Eric Bailly. Ivorianen uppges dock göra stora framsteg med rehabiliteringen efter sin knäoperation. En som knappast är med då är Diogo Dalot. Portugisen har gått skadad under säsongsinledningen och har nu sökt vård. I Kina. Utöver det noterar vi att reservernas möte med Lincoln nu fått ett datum.

Bailly repar sig snabbt

Eric Bailly gick sönder, för andra gången detta kalenderår, när Manchester United mötte Tottenham i International Champions Cup i juli. En ligamentskada i knät konstaterades och efter operationen talades det om en frånvaro som skulle sträcka sig över nyår. Nu kommer dock betydligt mer positiva signaler. Det är ESPN som rapporterar att Baillys rehabilitering går snabbare än väntat och att han kan börja träna om drygt två månader. Det skulle göra honom spelklar till matcherna efter landslagsuppehållet i november.

Embed from Getty Images

Förlängning nära för de Gea

Det har varit på tal länge, David de Geas eventuella kontraktsförlängning med Manchester United. Under sommarturnén rapporterades det att kontraktet skulle skrivas under och offentliggöras när United väl kom hem till England igen. Så har det inte blivit, och frågetecknen har återigen börjat hopa sig kring spanjoren. Nu menar dock Jamie Jackson att en underskrift är nära förestående. Det ska handla om ett avtal värt 290 000 pund i veckan, vilket ska göra de Gea lika bra betald som Paul Pogba.

David de Geas nuvarande kontrakt löper ut nästa sommar, vilket gör honom fri att tala med andra klubbar efter nyår.

Embed from Getty Images

Dalot behandlad i Kina

Diogo Dalot går skadad, det vet vi. Vad Diogo Dalot har för typ av skada vet vi inte säkert, och inte heller hur länge han kan tänkas vara borta. Det var inför mötet med Crystal Palace som Ole Gunnar Solskjaer menade att Dalot kunde vara tillbaka efter landslagsuppehållet och att det handlade om ”ett par veckor”. Nu rapporterar AFP att Dalot spenderat de senaste tio dagarna i Shanghai där han ska ha fått vård för en höftskada. Orsaken till besöket i Kina stavas Eduardo Santos. Brasilianaren jobbar som fysioterapeut åt Shanghai SIGP i den kinesiska ligan och har en rätt god CV då det gäller att få spelare spelklara. Om ”mirakeldoktorn” fått fason på Dalots skada återstår att se.

Embed from Getty Images

Atkinson dömer på lördag

Martin Atkinson håller i visselpipan då Manchester United tar sig an Leicester på lördag. Detta meddelade FA när man släppte domartillsättningarna för den femte omgången på måndagen. Atkinson gör sin 14:e säsong i Premier League och har dömt United totalt 45 gånger tidigare. På de matcherna har United 25 segrar, tio oavgjorda och tio förluster. Leicester har stött på Atkinson 19 gånger tidigare och har ett dystrare facit. Fyra segrar, sju oavgjorda och åtta förluster är vad klubben kan ståta med. Atkinson har dömt ett möte mellan klubbarna tidigare. Det var i januari 2015 och United avgick med segern (3-1).

Embed from Getty Images

Lincoln i oktober

Reservlagets EFL-trophymöte med Lincoln skulle ha spelats i slutet på augusti. Då värdarna tog sig vidare i ligacupen sköts matchen upp. Nu står det klart att United får resa till Sincil Bank den 1 oktober. Reserverna inledde turneringen med att slå Rotherham med 2-0 den 8 augusti. Lincoln föll mot Doncaster i sin första match, varför mötet med United blir än viktigare.