Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; de Gea donerar pengar; Berbatov lägger av

Sen fredag, och det är dags för ett nyhetssvep kring Manchester United. Bland annat täcker vi den andra halvan av gårdagens presskonferens, vi ser att de Gea donerat pengar till hjälp vid översvämning och så har Dimitar Berbatov officiellt meddelat att han slutar på ett sätt som bara han kan.

Presskonferens

Ole Gunnar Solskjaers presskonferens från igår var i två delar. Den första, om gårdagens match, behandlade vi i vår Dagen efter-artikel från tidigare idag. Den andra halvan var embargo till tidigare idag, och det fanns väl i alla fall någon tanke om att den skulle vara inför West Ham. Stora delar

…om Greenwood

Från den första halvan av presskonferensen fick Solskjaer prata om Mason Greenwood, det fick han också göra direkt i den andra delen. Det norrmannen sa var kort och gott att om Mason fortsätter göra mål kommer han få mer minuter även i Premier League, och att han kommer få sin första start [för säsongen] snart.

…om Rashford

Är du orolig över Marcus Rashford?

”Nej han skapar sina chanser. Han kunde gjort tre idag, målvakten gjorde ett par fantastiska räddningar. Jag oroar mig inte, nej, vi arbetar på träning varje dag och han vill förbättra sig och utvecklas. Han kunde avslutat med sin vänsterfot istället för högern en gång idag, men det var en sån dag där målvakten för fantastisk.”

Du har placerat mycket förtroende i honom och Anthony [Martial] att göra fler mål. Är det något ni specifikt behöver jobba på?

”Tjae, alla våra mål vi gjort har kommit från våra anfallare med Marcus, Anthony och Dan James, så jag är säker på att de kommer göra många, många mål. Marcus är fortfarande ung, han kommer utvecklas och du når inte din peak som avslutare förrän du är 26, 27 år gammal. Han lär sig fortfarande hur han skall avsluta vid olika tillfällen.”

Håller du med om Gareth Southgate, att nummer 9-positionen kanske inte är Rashfords mest effektiva utan att han spelar bättre till vänster?

”Jag tycker att dagens anfallare är annorlunda än de gamla traditionella nummer 9, det finns inte många kvar av dem. Marcus kan spela alla tre positioner, Anthony kan det, eller fyra positioner – höger, vänster, längst fram och nummer 10. Mason kan det, ingen av dem är bara anpassade för en position. Så ni kommer få se dem rotera runt.”

…om skador

Förväntar du dig att Paul [Pogba] och Anthony är friska till söndag?

”Egentligen inte, nej. De har inte tränat än så jag tror inte det.”

Luke Shaw?

”Nej han kommer inte vara redo.”

Daniel James?

”Jag vet inte. Han har inte tränat de senaste dagarna, så jag hoppas men jag är inte säker. Vi har en återhämtningsdag alla imorgon (fredagen, redaktionens anmärkning] och så får vi ser på lördag.

…om West Ham

West Ham aspirerar för att sluta på topp 6. Ser du dem som legitima konkurrenter till er för de positioner?

”Baserat på kvalitén, matchen vi mötte dem förra säsongen och av vad jag sett av dem i år – varför inte? Förra året hade vi tur som slog dem. Det kommer vara ett bra test för oss. Vi har två hållna nollor nu, det ger försvararna självförtroende och om vi kan hålla nollan blir det enklare för anfallarna då de vet att de inte behöver göra två, tre, fyra mål varje gång.”

Är du orolig över er bortaform?

”Varför skall vi tränare vara oroliga? Vi ser fram emot saker, vi letar efter lösningar. Nej jag har aldrig varit orolig för något egentligen. Jag går inte runt och oroar mig för saker, inte alls. Jag letar efter vad vi kan göra för att förbättras, jag har aldrig varit en oroare.”

Hela presskonferensen ser ni nedan.

Kontraktsförhandlingar med Gomes

Vi tar alltid allt Samuel Luckhurst skriver med några nypor salt, men när han nu skriver att United jobbar på ett nytt kontrakt med Angel Gomes kan vi inte låta bli att hoppas att han har rätt.

Den unge mittfältarens kontraktslängd är inte officiellt bekräftad, men enligt Luckhurst går det ut till sommaren vilket alltså gör det till en tämligen hög prioritet att få det ordnat. Ännu skall inga framsteg ha gjorts, och Barcelona skall ha visat någon form av intresse. Om så faktiskt är fallet eller om detta är uppgifter som sprids av Gomes agent skall vi låta vara osagt.

Även Tahith Chongs kontrakt skall gå ut nästa sommar enligt Luckhurst.

De Gea donerar pengar till Röda Korset

David de Gea har skänkt 200.000 euro till det spanska Röda Korset för att hjälpa till vid de kraftiga översvämningarna i Alicante och Murcia.

Som Simon Stone skriver så kommer de Geas far från Alicante.

Hur illa situationen är i området syns tydligt i videon nedan.

Mer de Gea

Efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt i måndags har de Gea pratat med Sky Sports.

Intervjun är helt ärligt ganska standard för en fotbollsspelare i Manchester United, mest om att träna hårt och att jobba för att ta tillbaka klubben till toppen. Och att klubben är den bästa i England.

Ett något irriterat tips från den här skribenten är att sluta säga hur stor och bra klubben är och visa det på planen istället. Med senaste ligatiteln mer än sex säsonger bort ekar orden tomma.

Ercolani skadad igen

Reservlagets Luca Ercolani har inget roligt 2019. Han bröt foten i förra säsongens sista match, något som tog tre månader att återhämta sig från. Blotta månaden efter att han kommit tillbaka från den skadan har han ådragit sig en korsbandsskada, med nio till tolv månaders rehabilitering vilket alltså håller honom borta hela denna säsongen.

Vi önskar Luca ett fullt och snabbt tillfrisknande.

Berbatov lägger av

Det kommer kanske inte som någon chock med tanke på att han inte spelat på över ett år, men Dimitar Berbatov har nu officiellt slutat spela fotboll.

I ett Instagraminlägg, med sin vanliga charm där han sitter framför sina priser, meddelade han igår sitt beslut innan ett nästan sju minuter långt svep med höjdpunkter från hans karriär tog vid. Så klart med avstamp i Manchester United.

Tack för allt Berba, tack för allt.