Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Greenwood nära förlängning; Intern uppbackning för Solskjaer; Pogba spelar mot Rochdale

Embed from Getty Images

I en rätt mörk tunnel försöker vi hitta ljus. Vi hittar det i att Mason Greenwood verkar vara nära ett nytt, långt, kontrakt med Manchester United. Vi noterar samtidigt att Paul Pogba även han ska erbjudas ett nytt kontrakt och att fransmannen kan vara aktuell för spel mot Rochdale imorgon. I mörkret hittar vi också intern uppbackning för Ole Gunnar Solskjaer och en jubilerande assisterande manager. 

Förhandlingar med Greenwood?

Mason Greenwood har varit en av få ljusglimtar hos Manchester United hittills denna säsong. 17-åringen (han fyller 18 om en vecka) avgjorde som bekant mötet med Astana förra veckan och hör till den grupp unga spelare som Ole Gunnar Solskjaer verkar tro på. Nu verkar det också som om belöningen är på kommande för Greenwood.

Det är Fabrizio Romano som på Twitter och Instagram basunerar ut att klubben erbjudit Greenwood ett fem år långt avtal och att spelaren vill stanna. De slutliga detaljerna ska förhandlas fram mellan klubben och Greenwoods agent, men finns viljan från bägge parter så lär det vara en tidsfråga innan kontraktet skrivs under.

Greenwood skrev sitt första proffskontrakt med United i oktober ifjol, dagen efter sin 17-årsdag.

…och med Pogba?

Nej, vi är inga större fans då det kommer till Daily Mails nyhetsrapportering. Vi noterar dock att tidningen under tisdagen går ut med nyheten att Manchester United ska ha inlett diskussioner kring ett nytt kontrakt med Paul Pogba. Huruvida Pogba är sugen på en förlängning med United är en aning oklart. Så sent som i somras signalerade Pogba att han är redo för en ny utmaning, medan Ole Gunnar Solskjaer med en dåres envishet vidhåller att Pogba kommer att stanna i klubben.

Det som förstås inte gör eventuella kontraktsförhandlingar enklare är att Pogba representeras av Mino Raiola. Daily Mail menar att det är där problemen finns, inte nödvändigtvis hos spelaren själv. Pogba har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Embed from Getty Images

Solskjaer har stöd av ledningen

Efter en miserabel säsongsavslutning och en närapå likadan säsongsinledning blåser det snålt kring Ole Gunnar Solskjaer. Av förståeliga skäl höjs röster kring huruvida han är rätt man att leda laget framåt, i alla fall utifrån. Inifrån klubben verkar tvivlen inte finnas i samma utsträckning, detta enligt Jason Burt på The Telegraph. Burt skriver att Ed Woodward har fullt förtroende för Solskjaer som manager och att han är redo att ta ännu en misslyckad säsong för att skutan ska vända.

Burt menar att det internt ska ha höjts vissa röster kring en föråldrad syn på coachning och en oinspirerad ledarstil från Solskjaers sida. Till norrmannens fördel finns det faktum att truppen behöver byggas om och det rejält. Tappen av offensiv kraft nämns, men även det faktum att United inte plockade in förstärkningar på mitten under sommarens transferfönster. Samma man som sägs ha förtroende för Solskjaer sitter också på den reella beslutanderätten då det kommer till transfers.

Metro rapporterar att den interna kritiken också kanaliserats mot Kieran McKenna. Solskjaer deltar inte aktivt i träningspassen som generellt leds av McKenna, Michael Carrick och Mike Phelan. I fallet McKenna ska det handla om frågetecken kring att 33-åringen lyfts upp till en så framträdande position under relativt kort tid.

Embed from Getty Images

Skadeläget inför Rochdale

Imorgon onsdag möter Manchester United Rochdale i den tredje omgången av ligacupen. Det ständiga samtalsämnet då det vankas match är förstås vilka som kan tänkas vara friska nog att ingå i en matchtrupp. En som verkar vara frisk nog är Paul Pogba. Solskjaer har uttryckt att fransmannen kommer att få speltid på onsdag, men av citatet att döma kan vi högst troligt förvänta oss ett inhopp.

Mason Greenwood, som missade helgens resa till London på grund av halsproblem, sägs vara tillbaka ”denna vecka”. Desto klarare är statusen kring Luke Shaw och Anthony Martial. Ingendera kommer att vara med mot Rochdale. I Martials fall kan det dock bli aktuellt med comeback mot Arsenal på måndag. Klart är också att Marcus Rashford missar ett antal matcher med den förmodade ljumskskada han ådrog sig mot West Ham.

Embed from Getty Images

Grattis, Mike!

Vi säger grattis på födelsedagen till Manchester Uniteds assisterande manager Mike Phelan. Ole Gunnar Solskjaers högra hand fyller 57 år just idag.