Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Emilio Alvarez lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United är en målvaktstränare fattigare. Emilio Alvarez, som setts som David de Geas vapendragare, har packat ihop efter tre år i klubben. Det framkommer av ett utskick till engelska journalister under lördagen. 

För lite drygt tre månader sedan meddelade Manchester United att man plockat in Richard Hartis som ansvarig målvaktstränare. Emilio Alvarez blev kvar i den roll han fick när han kom till Manchester United år 2016. Nu, när säsongen snart är två månader gammal, lämnar Alvarez klubben. Nyheten kommunicerades ut till sportjournalister i England på lördagskvällen och United har, som så ofta, inte publicerat något officiellt uttalande till allmänheten.

Alvarez kom till United om en del av José Mourinhos tränarstab i juli 2016 och har allt sedan dess haft en nära relation med David de Gea. Deras vägar korsades redan i Atletico Madrid och Alvarez har sagts vara en bidragande orsak till att de Gea blivit kvar i United. Nu, när de Gea äntligen förlängt, packar Alvarez alltså väskorna. Ole Gunnar Solskjaer och Alvarez citeras kort i utskickat till media, men några uttömmande uttalanden är det inte frågan om.

“Jag vill tacka Emilio för hans hjälp och det hårda arbete han gjort sedan jag kom tillbaka till klubben. Vi önskar honom lycka till i framtiden.”

Alvarez replikerar å sin sida med en artighetsfras.

“Jag kommer alltid att vara stolt över att ha tillhört denna klubb. Jag önskar er lycka och framgång i framtiden.”

Varför Alvarez lämnar kan vi bara spekulera i. Han är den siste att lämna av de tränare som kom med Mourinho och rekryteringen av Hartis i juni signalerade också att Solskjaer ville sätta sin prägel på arbetet med målvakterna. Alvarez kan också anses som för bra för att spela en andrafiol i United, vilket han till synes fått göra under Hartis.

Vi önskar Emilio Alvarez lycka till i framtiden!