Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadeuppdatering; Nytt i tränarstaben

Matcherna duggar tätt så här inför nästa landslagsuppehåll. Rochdale i onsdags, Arsenal igår, AZ på torsdag och avslutningsvis Newcastle på söndag är ett spelschema som sliter på en redan skadedrabbad trupp. Utöver att uppdatera oss kring skador har vi också fått ett tillskott i tränarstaben.

Skadeuppdatering

Paul Pogba spelade 90 minuter mot Rochdale och 90 minuter mot Arsenal, något som ser ut att ha slitit på fransmannen. Enligt ESPN funderar Ole Gunnar Solskjaer på att lämna fransmannen hemma i samband med torsdagens match mot AZ då en ankelskada skall ha förvärrats igår. Han har undersökts idag, förhoppningsvis får vi en uppdatering under morgondagens presskonferens.

Embed from Getty Images

ESPN skriver också att Marcus Rashford är tveksam till start på torsdag, de 90 minuterna igår skall ha slitit på kroppen och det kan alltså bli aktuellt för honom att vila mot AZ.

Trots de offensiva skadebekymren startar Tahith Chong i kvällens reservlagsmatch, något som gör att det är så gott som uteslutet att han startar på torsdag, om han ens är med i truppen.

Däremot skall Luke Shaw vara nära en comeback efter hans hamstringskada.

Nytt i tränarstaben

Det senaste halvåret har det hänt rejäla saker i Uniteds stab, och ytterligare en person har nu tillkommit. Det är 41-årige Martyn Pert som nu har anslutit till Solskjaers tränarstab, och det är en ambitiös man med en något annorlunda karriärsväg som nu tagits in.

Det är sidan Training Ground Guru som har skrivit två mycket läsvärda artiklar om Pert, en om hans karriär i stort där han bland annat rest runt till olika klubbar i Europa (och även besökte Miami Heat i NBA), jobbade som U14-coach i Cambridge och även jobbat i Kanada – allt för att få erfarenheter.

I den andra artikeln från samma sida beskrivs att Pert både har UEFA:s Pro licens som tränare och en masterutbildning i Sports Science, något som ser är en väldig fördel då båda dessa områden knyts ihop mer och mer i den moderna fotbollen.

Utöver att Pert anlänt skriver Training Ground Guru att Emilio Alvarez lämnat klubben, något vi rapporterat om tidigare, och att Alan Fettis tagit klivet från U23 till A-laget för att ta över Alvarez roll.