Landslag: Storseger för McTominay

Söndagen var en dag med få Unitedspelare i landslagsspel. Faktum är att bra tre stycken hade möjlighet att spela, och av dessa var det bara två som gjorde det.

Marcos Rojo

Efter den katastrofala insatsen mot Tyskland tidigare i veckan, som vi skrev om här, fick Marcos Rojo finna sig i att sitta på bänken hela matchen när Argentina mötte Ecuador i en träningsmatch i Spanien. Matchen, den vann Argentina med hela 6-1.

Scott McTominay

Skottland, som dessvärre sedan länge är avsågade från att kunna kvala in till nästa års EM via EM-kvalet (de kan dock nå dit tack vare sin insats i Nations League), hade under kvällen gruppens klart lättaste motstånd på hemmaplan. San Marino var det som möttes, och med Scott McTominay på planen hela matchen vann skottarna med 6-0.

McTominay drog på sig ett gult kort efter 25 minuter, vilket var hans enda notering i domarens bok. Aston Villas John McGinn la grunden till segern genom att göra ett äkta hattrick i första halvlek.

Daniel James

I en tuff och jämn EM-kvalmatch hemma mot Kroatien spelade Daniel James 90 minuter för sitt Wales. Han fick en tuff smäll tidigt i matchen som gjorde att vi satte hjärtat i halsgropen, men det blev inget byte utan han reste sig och kunde fortsätta spela resten av matchen. Han ådrog sig en varning långt in på stopptid i andra halvlek.

Matchen, den slutade 1-1 efter att Gareth Bale på stopptid i första halvlek kvitterat Kroatiens tidiga ledningsmål. Kroaterna toppar gruppen i en haltande tabell och bör avancera till EM. För Wales är det tuffare, även om det inte är helt kört. Man behöver vinna mot Azerbaijan och Ungern i de två sista matcherna, då kan det gå.