Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt långtidskontrakt till Mason Greenwood

Embed from Getty Images

Manchester United bekräftar på fredagskvällen att den unga anfallaren Mason Greenwood har signerat ett nytt långtidskontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller till sommaren 2023 och det finns givetvis ett optionsår på det.

Nyss fyllda 18 år har det bara gått ett år sedan Mason Greenwood, som kom till United redan som sjuåring, signerade sitt första proffskontrakt. Sedan dess har Greenwood hunnit avverka a-lagsdebuten och mycket därtill. Till dags dato står han noterad för två mål på tretton matcher (varav fyra från start). Han har också spelat sig in i det engelska U21-landslaget.

Mason Greenwood säger:

Efter att ha växt upp som en Manchester United-fan är det en riktig dröm som blir sann att spela för a-laget. Jag vet, när jag spelar för den här klubben, att jag representerar hela akademin och jag vill återbetala den tro som mina tränare har visat mig med mina prestationer på planen.

Jag lär mig hela tiden från managern och hans ledarstab och jag vet att det här är den perfekta klubben för att hjälpa mig nå min potential.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Mason har utvecklats genom vår enastående akademi och vi är mycket nöjda med de framsteg som han har gjort. I en så ung ålder har han redan fantastisk snabbhet och intelligens och han är en sådan naturlig avslutare.

Sedan han kom in i a-laget har han verkligen imponerat på alla med sitt driv och sin attityd. Han har alla egenskaper för att bli en toppspelare. Mason lär sig varje dag på träning och med hans arbetsmoral råder det inga tvivel om att han har en utmärkt framtid framför sig.

Vi gratulerar Mason Greenwood till det nya kontraktet och hoppas att han får fira med mål och tre poäng mot Liverpool på söndag!

Mason Greenwood