Resultat (U18): Manchester United – Brighton & Hove Albion 1-1

Manchester Uniteds juniorer spelade 1-1 hemma mot Brighton i Premier League Cup. Gästerna tog ledningen men Shola Shoretire kunde kvittera för United. Tyvärr tvingas vi också rapportera om vad som såg ut att vara en allvarlig skada på Mateo Mejia.

Resultatet innebär förvisso att United är utslagna ur cupen men det var ändå en mycket imponerande insats av laget. För United matchade i stort sett ett U17-lag, där fem spelare var med i startelvan för första gången, varav tre debutanter. Samtidigt är Brighton – som nära nog spelade med sitt starkaste lag – ett av Englands absolut bästa juniorlag. De är, dagens match inkluderad, obesegrade med 14 vinster på 17 matcher sedan tidigt i våras.

Matchens tråkigaste var att Mateo Mejia blev utburen på bår efter lång vård på planen. Mejia, som hade problem med en vristskada då han kom till United i somras, var en av debutanterna idag och debuten varade tyvärr bara i 40 minuter. Han tog emot en boll på mittplanen och tycktes fastna med foten i gräset, i en situation som först såg tämligen oskyldig ut. Mejias fot och ben placerades i skydd och han fick syrgas innan han lyftes upp på båren.

I skrivande stund har vi inte fått någon information om skadan. Låt oss hoppas på det bästa!

Mer matchdiskussion i kommande ungdomskoll.

Manchester United – Brighton & Hove Albion 1-1 (0-0)

U18 Premier League Cup, gruppspel, 23 november

0-1 (55) Clark-Eden
1-1 (71) Shola Shoretire (Neville)

Uniteds lag: Mee; Neville, Fish, Hockenhull, Dodgson; Svidersky, Mejbri; Wellens, Forson (Shoretire 62), Sotona; Mejia (Hoogewerf 45+3)

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS