Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Tuanzebe ger mig huvudvärk

Efter gårdagens förlust mot Astana snackade Ole Gunnar Solskjaer upp Premier League-matchen mot Aston Villa. Managern kom med positiva nyheter gällande Scott McTominay och Paul Pogba. Dessutom säger han att Axel Tuanzebe ger honom huvudvärk.

Vi har också diverse silly season-nyheter att behandla samt lite snack om Phil Jones.

Annars hämtas dagens stora nyhet från London, där Arsenal har sparkat Unai Emery.

Solskjaers presskonferens

…om Paul Pogba

”Han går framåt i sin rehabilitering. Låt oss se hur snart han kommer att vara i matchform och tillgänglig. Det kommer givetvis att vara som en ny värvning.”

Solskjaer säger att Pogba inte har någon chans att vara tillgänglig mot Aston Villa på söndag men ger utöver det ingen prognos.

”Ingen kan ifrågasätta hans professionalitet eller vilja att spela fotboll. Han är en av de bästa mittfältarna i världen. Vi har saknat honom när han har varit borta.”

Solskjaer säger att Fred och Scott McTominay har presterat bra under Pogbas frånvaro. När fransmannen återvänder kan han spela som en av två sittande mittfältare, som en av tre eller som en tia. Solskjaer nämner även Jesse Lingard som ett mittfältsalternativ.

…om Scott McTominay

”Vi hoppas att Scott kommer vara tillbaka så snart som möjligt. Kanske Villa, kanske Spurs. Förhoppningsvis för söndag.”

…om Tahith Chongs kontrakt

”Det finns spelare som vi vill få signerade. Tahith är en spelare vi tror kommer att utvecklas. Vi har erbjudit honom ett väldigt bra kontrakt. Bollen är i hans händer.”

…om vänsterbackspositionen

”Brandon [Williams] prestationer har varit ett stort, stort plus. Inte bara för honom. Inte bara för mig.

”Men också… Ni kunde se Ethan [Laird] idag, som har spelat med Brandon under åren. Det är också ett stort lyft för Ethan.

”Vi har många ytterbackar, många av dem som konkurrerar. Jag har varit väldigt nöjd med Brandon, han gjorde ett fantastiskt mål.

”Fantastiskt att ha Luke [Shaw] i 90 minuter. Låt oss se vad vi gör på söndag.”

…om Aston Villa

”Jag har sett Villa några gånger, de hade otur som inte fick med sig något mot Liverpool. De har gjort det väldigt bra.”

…om Axel Tuanzebe

”Han kommer köra matchsnacket, det är givet!” Tuanzebe har ju varit på lån i Aston Villa.

”Axel har gjort det fantastiskt. Nu fick han 90 minuter och 5-10 minuter mot Sheffield Untied. Han är fit och tillgänglig. Han ger mig ytterligare huvudvärk men det är bra huvudvärk att ha.”

…om topp 4

”Det finns så många poäng att spela för. Vi kommer att försöka. Ju fler spelare vi får tillbaka… Jag är säker på att vi kommer börja samla poäng.”

Presskonferensen i sin helhet går att se på Uniteds hemsida.

Ingen testimonial för Phil Jones

Efter tio år i Manchester United får spelarna som regel en hyllningsmatch, en testimonial. För Phil Jones blir nästa säsong hans tionde i United (givet att han inte byter klubb, förstås) och han skulle därmed ha rätt till en testimonial 2021.

Detta var på agendan när hans nya kontrakt förhandlades. Någon testimonial blir det emellertid inte. Jones själv ska ha avböjt möjligheten, rapporterar Daniel Taylor för Athletic i en väldigt ledsam artikel.

”Bortsett från min mamma och pappa, vem skulle komma?” är Jones skämtsamma men också allvarliga förklaring.

Sillysvep

Januarifönstret närmar sig…

United en av många klubbar som jagar Havertz

Bayer Leverkusens mittfältare Kai Havertz är hett eftertraktad på transfermarknaden. Enligt Christian Falk slåss många av Europas största klubbar om Havertz signatur och United ska vara en av de klubbarna.

Ingen vänsterbacksvärvning

Paul Hirst på Times menar att Brandon Williams framfart har fått Manchester United att lägga ner planerna på en vänsterbacksvärvning. Luke Shaw gjorde comeback mot Astana men Shaws position i laget ska nu vara hotad av Williams.

För mig personligen är det inte tu tal om att Williams just nu är Uniteds bästa vänsterback. Däremot är det inte givet att han redan nu är mogen att vara det tydliga förstavalet. Bakom Williams ser det tunt ut, då jag tvivlar på att Luke Shaw och Ashley Young duger ens som backuplösningar.

Dortmund redo att sälja Sancho

Borussia Dortmund ska nu vara villiga att lyssna på bud för Jadon Sancho. Den engelska stjärnan kan tänkas lämna den tyska klubben redan i januari, rapporterar Miguel Delaney för Independent.

Sancho gjorde förra säsongen succé i Dortmund men nu ska hans status där inte vara lika hög. I oktober blev han avstängd av klubben, då han kom hem för sent efter landslagsuppehållet. Nu väntar troligen böter böter då han kom för sent till träningen inför Champions League-matchen mot Barcelona. En källa beskriver det som ”krig åt alla håll”.

Att Manchester United gillar Sancho vet vi sedan tidigare. Det finns dock konkurrens från diverse andra storklubbar. Att det kommer fortsätta ryktas om Sancho till den dagen han lämnar Dortmund är en självklarhet.

Ljungberg ersätter Emery

Alla som läser detta vet det alldeles säkert redan. Men för sakens skull ska vi ändå konstatera att Arsenal har sparkat Unai Emery. Tills vidare ersätter Fredrik Ljungberg.