Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Everton (Skapa förutsättningar)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Everton i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/12/15 18:08

Manchester United – Everton

Premier League, omgång 17 • 2019-12-15, 15.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Michael Oliver

0-1 (36) Victor Lindelöf (självmål)

1-1 (77) Mason Greenwood (James)

 

Avspark: 15.00 • Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; James (86′), Lingard (65′), Rashford; Martial

Avbytare: Romero, Tuanzebe, Williams, Mata (86′), Pereira, Greenwood (65′), Young

Everton

Pickford; Coleman, Holgate, Mina, Keane, Digne; Bernard (70′), Davies, Iwobi; Calvert-Lewin, Richarlison

Avbytare: Stekelenburg, Baines, Tosun, Kean 70′, 89′), Niasse (89′), Martina, Gordon

Updated: 2019/12/15 17:49
 • 1
 • Share


2019/12/15 18:08
Tack för idag

Solskjaers ord får bli det sista från dagens blogg. Vi tackar för visat intresse och laddar nu om till onsdagens ligacupmatch mot Colchester.

 • 0
 • Share


2019/12/15 18:02
Solskjaers efter matchen-intervju
 • Vi dominerar matchen och sätter press på dem.
 • Bra chanser innan de gör mål, annan match om vi hade lyckats med det.
 • Missnöjd med målet och att det står sig. Det är en förseelse, kanske inte på 80-talet men idag är det.
 • Kände att målet låg i luften. Kunde fått ett till.
 • Han är speciell (Greenwood). Han har verkligen tagit steg på sistone.
 • Det ser poritivt ut.
 • Du kan kontrollera vad som händer på planen, men inte resultaten.
 • Attityden, förberedelser, allt går i rätt riktning.

 • 0
 • Share


2019/12/15 17:30
Kaptenens tankar


 • 0
 • Share


2019/12/15 17:24
På annat håll

En olycka kommer sällan ensam, eller vad säger man… Givetvis gick Tottenham vinnande ur striden från Molineux mot Wolverhampton efter att ha avgjort i 90 minuten.

 • 0
 • Share


2019/12/15 17:00
Det var det

En pinne till slut och det får man nog vara nöjd med, trots allt. Återigen fick vi bevis på att United inte klarar av att nöta ner sämre motstånd på hemmaplan och det är nog inte heller många som är förvånade.

Greenwood ser ut att ha tagit över Rashfords målform och det var faktiskt när 18-åringen kom in som det började hända lite. Utförandet på målet är nästan identiskt med de från tidigare i veckan.

Nej, jag vet inte riktigt vad man ska säga. Det är en än gång en helg som avslutas med en frustrerande känsla, men å andra sidan börjar det bli en vana nu.

 • 0
 • Share


2019/12/15 15:51
Intryck av första 45

Det kunde ha blvit en riktig pangstart för United om Lingard hade fått lite mer ordning på sina ben efter femton sekunder, men avslutet han tog med ryggen mot mål gick någon meter utanför.

Det såg ändå piggt ut hos de rödklädda och Rashford var nära att pricka in en frispark. Men efter en knapp halvtimme var det slut på det roliga. Everton bjöds in mer och mer i matchen, mycket tack vare misstag från hemmalaget och på det stora hela var det en rejäl hönsgård ett tag,

När sedan statistiken för insläppta hörnmål dök upp i samband med en Everton-hörna, visste man såklart vad som väntade. Lindelöf bokförs förvisso för självmålet, men der där får de Gea ta på sig.

United kom tillbaka en aning mot slutet, men en rejäl höjning måste till i andra.

 • 1
 • Share


2019/12/15 14:59
Åker vi

Dagens match kommer inte bli som den senaste, det kan vi slå fast. United lär sannolikt vara bollförande medan Everton kommer ligga på rulle. Viktigt blir därför att försöka dra isär lagdelarna hos de blå och hota i djupled, för med den fart som finns i benen på Uniteds kvartett längst fram kommer man inte hänga med.

Bakåt gäller det att vara uppmärksam på framför allt två brassar, nämligen Bernard och Richarlison, som har ”edge” med sina kvicka fötter och goda teknik.

Beslutsamheten är också något som har sett annorlunda ut på sistone (i positiv bemärkelse). Här gäller det att fortsätta rida på den vågen och inte går ner tio procent, bara för att motståndet inte är av samma kaliber. Med den kvalitet som finns i Uniteds elva handlar det bara om att få utlopp för den.

 • 0
 • Share


2019/12/15 14:41
Uppladdning

Varför inte hitta lite feeling inför dagens match med att kika på lite vackra mål mot Everton genom åren?

 • 0
 • Share


2019/12/15 14:31
Solskjaer snackar
 • 0
 • Share


2019/12/15 14:12
Om elvorna

Manchester United

Inga konstigheter alls. Den enda reservationen inför var huruvida Lingard skulle kunna spela eller ej. Vi ser nu att han går in, och det känns faktiskt bättre än att exempelvis Pereira hade ersatt.

Everton

Startar alltså med både Digne och Coleman som var frågetecken inför. Sigurdsson är inte med alls, vilket rapporteras bero på sjukdom. Även Sidibé, som spelade senast, finns inte med.

Det finns lite luriga spelare i detta Everton, men om det är en lagdel som ser skeptisk ut är det mittförsvaret.

 • 0
 • Share


2019/12/15 14:02
Evertons elva


 • 0
 • Share


2019/12/15 14:01
Startelvan


 • 0
 • Share


2019/12/15 13:39
Grattis, Jesse!

Dagen till ära passar vi även på att gratulera Jesse Lingard som idag fyller 27 år. Huvudpersonen berättade nyligen om en del personliga problem som han menar har satt käppar i hjulet för hans prestationer på fotbollsplanen.

Intervjun finns att ta del av i gårdagens nyhetssvep

 • 0
 • Share

Idag uppmärksammar vi givetvis också att mötet med Everton blir matchen då United når den smått osannolika milstolpen i att spela 4 000 raka matcher där minst en akademispelare ingått i truppen. Återigen, fyra tusen.

”Att ge unga spelare chansen är en tradition vi är väldigt stolta över; det är en del av vårt DNA och det lär man sig väldigt snabbt när man kommer in i klubben. Ingenting gör mig nöjdare än att se en spelare som har kommit ur vår akademi blomstra på planen”, säger Solskjaer.

 • 0
 • Share


2019/12/15 12:52
Läget i Everton

Hos gästerna är läget desto oklarare, trots att man kommer in i den här matchen med nyvunnen energi efter ”Big Dunc’s” intåg och en tung skalp mot Chelsea senast. Tittar vi till skadelistan är den, sett med Everton-ögon, inte särskilt munter.

De mest noterbara namnen är Theo Walcott, Morgan Schneiderlin och Andre Gomes, som alla tre missar dagens möte. Även spelare som Seamus Coleman, Lucas Digne, Yerry Mina och Fabian Delph är tveksamma till spel. Skulle både Coleman och Digne inte komma till spel, står man dessutom utan sina ordinarie ytterbackar.

Men framåt ser det ändå ljusare ut. Calvert-Lewin hitta nätet två gånger om mot Chelsea (en spelare jag personligen inte ser någon storhet i) och så har man givetvis Richarlison som är ett ständigt hot och dessutom lagets bäste målskytt (6).

Icke att förglömma spelare som Bernard och Gylfi Sigurdsson, som bägge har det där lilla extra i sig, inte minst islänningen med sin högerfot, den har straffat United innan…

Updated: 2019/12/15 16:09
 • 0
 • Share


2019/12/15 12:39
Trupp och tankar

Inför dagens match lär United gå in med ungefär samma trupp som mot Manchester City senast, det enda Solskjaer har bekräftat är att Lingard är tveksamt till spel och ska testas under dagen.

I övrigt lär man inte rucka på särskilt mycket. Backlinjen kommer av allt att döma bestå av Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire och Shaw. Både Williams och Ypung spelade senast mot Alkmaar och således blir det naturligt att Shaw tar hand om vänsterbacksplatsen.

På mitten är det inga konstigheter, där hoppas vi bara att Fred och McTominay fortsätter på inslagen väg, och längst fram blir alltså frågan vem som tar Lingards plats och gör Martial, James och Rashford sällskap. Det luktar väldigt mycket Pereira faktiskt.

 • 0
 • Share


2019/12/15 11:58
Inställd match för damerna

Uniteds damlag bekräftade tidigare att dagens match mot Birmingham ställs in, detta på grund av en vattensjuk plan. Man väntas återkomma med nytt speldatum vad det lider.

 


Updated: 2019/12/15 12:11
 • 0
 • Share


2019/12/15 10:44
Damerna

På samma klockslag som herrarna tar emot Everton spelar även damerna en viktig ligamatch som vi kommer hålla ett öga på. Man gör det borta mot Birmingham, där det krävs en vinst för att haka på toppkonkurrenterna i form av Arsenal, Chelsea och Manchester City. Damlaget placerar sig för närvarande på fjärdeplats i ligan

Updated: 2019/12/15 12:06
 • 0
 • Share


2019/12/15 09:36
Skapa förutsättningar

I kalendern skriver in tredje advent och konstaterar att det börjar lacka mot jul, vilket brukar innebära diverse trevligheter, framför allt massor av Premier League-fotboll. Och om United vill sätta sig i ett tacksamt läge för att utmana om topp fyra-platsen, då blir dagens möte med Everton en nyckel för att skapa sig de bästa förutsättningarna.

Hemmalaget brukar veta hur man vinner mot grannen från Liverpool på Old Trafford, och med lite vind i seglen från de senaste skalperna i ligan och målkalas i Europa League senast, kan man tycka att chanserna torde vara goda.

Men vi ska komma ihåg att Everton också har fått lite luft under vingarna, eller? I samband med att en rad sparkade sina tränare på sistone, passade även Everton på att göra det samma, detta efter att Marco Silva inte levt upp till förväntningarna. In plockade man därmed klubbikonen Duncan Ferguson, som fick maximal utdelning senast när Chelsea besegrades hemma på Goodison.Ett Chelsea som för övrigt har börjat hacka lite.

Det är alltid lite obehagligt att möta lag med nya tränare, och jag kan tänka mig att Ole Gunnar Solskjaer med personal också känner så. Det ska dock inte hindra ett United som lär komma till matchen med en bra känsla. Everton lär givetvis ha studerat tidigare lag som besökt Old Trafford, i synnerhet de som har plockat poäng.

United lär tillåtas ha mycket boll, och inte sällan brukar det visa sig vara en aning problematiskt, men med självförtroendet som råder hos en majoritet av spelarna, hoppas vi att det inte blir några bekymmer. Framför allt håller Evertons backlinje inte någon vidare klass, vare sig kollektivt eller individuellt, vilket bör kunna passa Rashford med flera där framme ganska bra.

Updated: 2019/12/15 12:06
 • 1
 • Share