Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

That Boy Rashford

Efter en ganska snäll och uddlös belägring av Colchesters straffområde, utan att avfyra några stora kanoner, small det direkt när United fick en omställning i andra halvlek.

Det blev till slut den enkla resa United förväntades få mot semifinalen och vi fick dessutom se ett par klassmål.

Och som vanligt var Marcus Rashford i huvudrollen.  

Kanon:

  • Marcus Rashford har ibland lite Andy Cole-tendenser och bommar lite för mycket. Men han har en mentalitet som krävs för att nå den nivå han ändå ligger på nuförtiden. 1-0-målet var – oavsett motstånd – högklassigt. Kylan och beslutsamheten imponerade. Liksom envisheten. Engelsmannen har redan nu nått sin högsta säsongsmålskörd i karriären – och mer lär givetvis komma.

Till belåtenhet:

  • Nu pressades varken Maguire eller Tuanzebe av ett särskilt spetsigt anfall, men de var lugna och stabila både med och utan boll matchen igenom. Och kanske kompletterar dessa två varandra bättre i förlängningen än Maguire-Lindelöf?
  • Att få se Martial le är alltid en ynnest. Fransmannen såg bitvis lite seg ut, men hans mål visade att han har näsa för målet när han bestämmer sig. Samtidigt känns det på något sätt fortfarande som att det finns en hel del mer att hämta i vår #9.

Intressant:

  • När United märkte att Colchester ogärna lämnade sitt eget straffområde upptäckte också Harry Maguire att han kunde ta utgångsposition mycket högre upp i banan och hamnade i princip bredvid Matic och Pereira stora delar av första halvlek. Men det gjorde det snarare mer förvirrat och svårspelat för United. Hade det inte varit mer intressant att trycka upp Maguire i Colchesters straffområde i det läget?

Fortsatta frågatecken:

  • Hur förtvivlat svårt United hade under matchens första 45 minuterna att skapa heta chanser. “Ju mer bollinnehav – desto färre chanser” verkar vara lagets devis. Nu lossnade det ju efter Rashfords 1-0-mål då Colchester tappade lite av gnistan, men det krävdes en kontring för att öppna upp matchen. Mot ett League Two-lag. Juryn är fortfarande obeslutsam kring vad Solskjaers taktik är mot ett uppställt försvar.
  • Vad gör Nemanja Matic kvar i laget? Varför får inte exempelvis en framtidsman som James Garner spela från start i den här typen av matcher? Alltför ofta kommer sådana här frågor upp. Nu drog ju serben iväg en stilig assist till öppningsmålet, men hans statiska och oftast alltför långsamma bollbehandling var ju en anledning till Uniteds förutsägbara anfallsspel i första halvlek.

Sist:

  • Det märktes verkligen på förstaelvan att Solskjaer tar ligacupen på allvar, vilket man kan förstå med tanke på att ligan är körd sedan länge och det är i cuperna han har största chansen att få fira under 2020. Ändå lite våghalsigt att riskera flera givna startspelare mot ett division fyra-motstånd med tanke på det kommande intensiva spelschemat.
  • Inga skador, i alla fall synliga, är alltid positivt. Nu får vi se vad uppdateringen är på allas vår Pogba inför Vicarage Road-besöket till helgen.  
  • Derby väntar i en semifinaldubbel i januari alltså. Det blir sannerligen en härlig start på 2020. Hur det går? Jag har en känsla av det kan bli en hejdundrande härlig holmgång.