Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

2020 är det nya 2019.

Ja, väntade man sig någon som helst “new year, new me” från United så blev man radikalt besviken. Bortsett från allt annat som gick åt helvete mot Arsenal så är jag så genuint äcklad av att jag år 2020 ska behöva sitta och se mitt lag totalt chanslöst mot det mediokra ultrasvinet David Luiz. Få saker gör mig så sjudande vanhelig som det. Dessutom blir det ännu viktigare att vi vinner ikväll. Inte enbart för att vi så desperat behöver och vill ha en titel, utan också för allas moral. Inte minst vår, supportrarnas. Det finns väl någonstans en gräns för vad man accepterar, och om den inte är nådd för oss redan så kan det i alla fall inte vara långt kvar. Lägg då till den totala komedin som Pogbas vara eller icke vara i klubben har blivit, samt ett pågående transferfönster som kommer ge oss exakt noll, som vanligt. Fy fan vilken skam. SHAME.

Jag är, föga oväntat, inte det minsta övertygad om att vi går en ljus kväll till mötes. Wolves är en extremt jobbig motståndare som kan sticka upp ordentligt när de vill. De slog bland annat City strax före nyår och ligger endast en poäng och två placeringar bakom oss i ligan. Vi kan nog också räkna med att de kommer med bästa möjliga lag (rotation verkar inte vara deras grej sett till hur mycket speltid samma spelare fått under säsongen) medan vi är sorgligt skadeskjutna, i vanlig ordning.

Premissen är alltså: ett extremt tight spelschema någon vecka till framöver, en underpresterande trupp som redan hade behövt luftas ordentligt för att klara av det intensiva matchandet, långtidsskador, korttidsskador och nu även sjukdomar på Martial och Lingard, samt spelare som lattjar basket med kompisarna under den påstådda rehabtiden. Förlåt mig för att jag deppar ner er alla, men detta är vad vi har. Och ej att förglömma: Glazyrerna och Woodward. Halle-fucking-lujah.

Det blir oundvikligen en del förändringar i startelvan sedan senast, detta har Ole bekräftat. Vilka av de som är med i truppen som är helt och hållet i matchskick verkar oklart, men utifrån den info vi har tror jag att följande startelva kan bli aktuell: Romero. Backlinjen från vänster: William, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka. Jag hade mina tankar om att Ole kanske ville passa på att vila en av mittbackarna, förmodligen då Lindelöf, men att han efter förlusten mot Arsenal kanske helt enkelt inte vågar riskera att spela Jones där. För han är i stort sett det enda friska och hela alternativet. Men nej, Ole chansar inte där. Förståeligt, considering. Det finns knappt något mittfält kvar att spekulera i, så troligen blir det Matic och Fred centralt. Den stora frågan för mig är ifall han väljer att spela Mata eller Pereira framför dem. Pereira petades senast, vilket för en gångs skull var ganska oförtjänt då han gjort en helt okej match och dessutom assist mot Burnley precis innan. Jag landar nog dock ändå i att Mata startar idag. Centralt i anfallet blir det Greenwood, med James och Rashford på varsin sida om honom. Som sagt, det finns inte exremt mycket att välja på.

Något som jag, trots att man kanske inte sprudlar av glädje eller förväntan i övrigt, faktiskt tycker om är att matcherna ikväll startar en minut senare, det vill säga 18.31 svensk tid. Detta görs som en del av kampanjen Heads Up som jobbar för att medvetandegöra, normalisera och inspirera till samtal om psykisk ohälsa, och minuten mellan 18.30 och 18.31 ska symbolisera en minut för eftertanke och reflektion kring detta. Ett fint initiativ som sätter en god prägel på kvällen tycker jag!

Nu: uppladdning!