Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Ethan Hamilton utlånad till Bolton

Embed from Getty Images

I fredags meddelade Manchester United att Ethan Hamiltons låneavtal med Southend avbryts och att spelaren återvänder till Manchester. Idag meddelade Bolton att de gjort klart med skotten på ett lån som sträcker sig över återstoden av säsongen.

Ethan Hamilton avbröt, som vi rapporterade om i fredags, en misslyckad lånesejour i Southend. Brist på speltid gjorde att 21-åringen vände hem till Manchester. Hamilton hann dock bara packa upp väskorna innan det var dags att återigen bege sig av. Den här gången går flyttlasset inte särdeles långt. Bolton, som ligger hopplöst sist i League One (på placeringen under Southend), meddelade på måndagskvällen att de gjort klart med Hamilton. Det handlar om ett lån som sträcker sig över resterande del av säsongen.

Strax efter att Bolton meddelat om övergången bekräftade också Manchester United det hela. Bolton är som sagt sist i League One och precis allt talar för att laget åker ur serien. Efter ekonomiska problem under en längre tid bestraffades man med ett tolv poäng stort avdrag inför säsongen. Man står nu på sju poäng efter fyra vinster, sju oavgjorda och tio förluster. Upp till säker mark är det 17 poäng i nuläget.

Att Hamilton skulle bli utlånad var egentligen ställt utom allt tvivel. Att adressen blir Bolton känns dock synnerligen märkligt. Uppenbarligen var Hamilton inte attraktiv nog för något annat League One-lag, men det rimliga är ändå att det borde ha varit bättre att spela i ett hyfsat bra League Two-lag framom Bolton.