Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Stora matcher ger energi

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen, Jesse Lingard har bytt agent och sillyrykten kring Edinson Cavani. Det är fokuset i dagens nyhetssvep.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer har mött media nu under förmiddagen, den första halvan av presskonferensen finns nu tillgänglig, den andra är embargo till sent ikväll så den tar vi upp i morgondagens nyhetssvep.

Här är det viktiga Solskjaer hade att prata om på den första halvan.

  • Man vill alltid vinna troféer, och vi är nära [i Ligacupen] nu. Att ha ett lokalderby i semifinalen ger förhoppningsvis två bra matcher.
  • Fokus ligger på morgondagen, men det är egentligen bara första halvlek.
  • Stora matcher ger energi, och suget att gå till nästa nivå, kanske längre än vad man tror att man är kapabel till.
  • Flera spelare (Solskjaer nämner inte namn) är sjuka, men att det är 36 timmar kvar till match när presskonferensen hålls gör att Solskjaer har hopp om att några skall krya på sig.
  • På en fråga om Jesse Lingard hade Solskjaer, så klart, mest positiva saker att säga om honom. Solskjaer vill ha fler mål och assist från honom, och att han varit lite upp och ner, men berömmer honom för hur viktig han var mot City och Spurs, berömmer hur mycket han löper och pressar samt säger att han borrat ner huvudet och jobbar hårt för att bli bättre.
  • Solskjaer svarar inte på någon fråga om vilka som startar, bara att han kommer sätta ut ett starkt lag. Han ville inte bekräfta om Romero startar eller inte, utan laget kommer imorgon.
  • Det är viktigt hur man beter sig som Unitedspelare, även på sociala medier. Solskjaer säger att han pratar med spelarna om det, men samtidigt att det är en annan generation än honom.

Se presskonferensen här.

Lingard och Raiola

Det kommer inte från den säkraste av källor, närmare bestämt Daily Mail, men enligt deras uppgifter skall Jesse Lingard ha anställt Mino Raiola som agent.

Att, som Unitedspelare, nu välja att byta till Raiola som agent får ändå anses som något kontroversiellt med tanke på de uttalanden Raiola gjort om United den senaste veckan. Särskilt för en spelare som Jesse Lingard, som har tillhört United sedan barnsben, framstår det som ett konstigt val om man vill anses vara en lojal Unitedspelare.

Med tanke på att Raiola är känd för att vilja flytta på sina spelare förhållandevis regelbundet skall det kanske ses som ett tecken på att Lingard gör sig redo för en flytt och då vill maximera hur mycket pengar Raiola tjänar.

United kontaktar Cavani

Vi avslutar nyhetssvepet med lite sillynyheter. Get French Football News citerar L’Équpe om att Manchester United och Chelsea skall ha hört sig för om Edinson Cavani, som sägs vara på väg att lämna Paris Saint-Germain då hans kontrakt går ut i sommar. Den 32-årige uruguayanen som på 194 ligamatcher gjort 136 mål för PSG har under säsongen tappat sin ordinarie plats, och med endast fyra starter och fyra inhopp under hösten är han uppenbarligen inte en nyckelspelare för fransmännen längre.

L’Équipe skriver att han har kommit överens med Atletico Madrid om ett tvåårskontrakt från sommaren, men att kontraktet ännu inte är påskrivet, vilket alltså skall öppna för att andra klubbar kan försöka sno åt sig honom istället. Cavani skall också möta PSG:s sportchef Leonardo för att diskutera en eventuell transfer från klubben redan under januari.

FA-cuplottning

Som Victor skrev igår är det alltså lottning för nästa omgång i FA-cupen ikväll. Cirka 20.35 sker den, och vi rapporterar givetvis då.

Då får ni även besked vilka damerna möter i nästa omgång.