Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Resultat (U23): Manchester United – Newcastle United 2-1

Manchester Uniteds reservlag tog en 2-1-seger hemma på Leigh Sports Village mot Newcastle, i en match som för övrigt Eric Bailly och Timothy Fosu-Mensah deltog i. 

United satte sig i förarsätet relativt tidigt och hade efter en halvtimmes spel gått upp i en 2-0-ledning.

Öppnade målskyttet gjorde Teden Mengi med ett avslut som styrdes i mål via en bortaförsvarare (det verkar ha noterats som ett självmål). I målprotokollet skrev givetvis James Garner in sig, som därmed fortsätter sin fina målform i reservlaget. Målet i sig? Ett kanonavslut utanför straffområdet, där för övrigt 16-årige Hannibal Mejbri spelade fram.

Vad gäller Eric Bailly och Timothy Fosu-Mensah ska bägge ha stått för goda insatser. Mest spektakulärt var kanske Baillys cykelspark som sånär resulterade i ett 3-0-mål. Både Bailly och Fosu-Mensah fick cirka en timmes på planen innan de byttes ut. För den förstnämnde var det första matchen sedan försäsongsturnén och för den sistnämnde den första sedan april, när han var utlånad till Fulham.

Mer matchdiskussion i kommande ungdomskoll.

Manchester United – Newcastle 2-1 (2-0)

Premier League 2, Division 2, 10 januari


1-0  Sjävmål (15) (Jude Swales)

2-0 James Garner (23) (Mejbri) 

2-1 Elliot Anderson (89)


Uniteds lag: Cairney; Laird, Bailly (Levitt 61), Bernard, Mengi; Fosu-Mensah (Devine) 58), Garner (c), Puigmal, Traoré, Mejbri; Mellor


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK