Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Slutet på en era.

Fy fan, vilken tid vi lever i. Det är väl ingen som egentligen längre tvivlar på att Liverpool kommer vinna ligan i år. Trodde länge att jag aldrig skulle behöva se det hända under min livstid, men nu har vi alltså kommit dit. Det är inte mycket glädje jag kan uppbringa idag. Det är slutet på en era, en svidande påminnelse om vårt eget förfall, och ytterligare en käftsmäll som väcker en till en verklighet där Alex Ferguson inte längre kan knock them off their perch.

Så det vi har att spela om idag är dels tre poäng och ambitionen att nå en topp fyraplacering, och dels att Liverpool fan inte ska gå igenom denna säsong obesegrade. En motivation så god som någon i nuläget, antar jag. (Japp, det är sorgligt egentligen, men detta är vad United post-Fergie reducerat mig till).

Glädjande är också att Ole fortsätter restaureringen av truppen. Ashley Young blev näste man att lämna, och har förhoppningsvis en bra tid framför sig i Italien. Young har fått mycket kritik de senaste säsongerna, både från fans och etablerad media, men om man ska vara ärlig så är han långt ifrån den enda som inte levt upp till forna dagars glans, och absolut inte den mest underpresterande i truppen. Givetvis är det helt rätt för honom att lämna, och med facit i hand borde det kanske skett redan för typ två säsonger sedan, men det är ändå med ett styng av sorg i hjärtat som man ser honom gå. Ännu en liten del av det gamla United som faller bort.

Någon annan som fallit bort, om än mer tillfälligt tack och lov är Marcus Rashford, som inte finns med i truppen idag. Det kändes illa nog med skador på spelare som McTominay och Pogba, men att mista Rashford mot ligans tuffaste motstånd känns verkligen inte bra. Nu blir det istället Martial vi får förlita oss på.

En förmodad startelva härifrån skulle kunna bestå av: De Gea, Williams, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka, Fred, Matic, Lingard, James, Martial, Greenwood.

Det finns inte mycket att säga idag. Vi vet vad vi har framför oss och vi vet hur det kan sluta. Nu blir det att fortsätta uppladdningen, i mitt fall med damerna som just nu möter Spurs, och samtidigt hoppas på en vinst ikväll. Det skulle göra denna säsong lite mindre smärtsam.