Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Vår trio i Sheffield United

Embed from Getty Images

Årets första egentliga lånekoll rapporterar bland annat om flera spelare som verkar få luft under vingarna inför återstoden av säsongen. Ethan Hamilton för förtroende i ett krisande Bolton medan Mollie Green verkar ha gjort helt rätt i att gå på lån till Sheffield United. Dessutom får Max Taylor spela a-lagsfotboll. 

Dean Henderson, Sheffield United

Dean Henderson får anses ha fått en fullt godkänd start på det nya året. Sheffield United har stött på tufft motstånd under de inledande veckorna men ändå klarat sig undan med hyfsad heder i behåll. Borta mot Liverpool blev det förlust med 2-0 och där fick Henderson ta på sig 1-0-målet. I FA-cupen mot Fylde var tanken att Henderson skulle vila, men en skada på Michael Verrips gav honom 49 minuter där.

2020 års första nolla höll Henderson mot West Ham (seger 1-0) och mot Arsenal i helgen blev det 1-1. Sheffield United är ligasexa, efter United.

Joel Pereira, Hearts

Skotska ligan håller vinterpaus, men Hearts gick in i fjärde rundan av den skotska FA-cupen i helgen som gick. Där avfärdade man Airdrieonians med 5-0. Pereira spelade hela matchen.

Kieran O’Hara, Burton

Sett till ligaspelet så har Kieran O’Hara och Burton fått en flygande start på år 2020. Tre raka segrar mot Bolton (4-3), Fleetwood (1-0) och MK Dons (1-0) gör att Burton fortsatt tuffar på stabilt i mitten av tabellen. I FA-cupen blev det däremot, något överraskande, respass i den tredje omgången. Northampton, till vardags i League Two, vann med 4-2 och O’Hara fick släppa fyra bollar förbi sig. Två hållna nollor i ligaspelet gör dock att man får anse O’Haras januari som lyckad. Mot MK Dons visade O’Hara därtill prov på mycket fin speluppfattning när han satte igång spelet snabbt innan segermålet.

Alex Fojticek, Stalybridge Celtic

Alex Fojticek är tillbaka i Stalybridge Celtic och kommer att stanna i klubben säsongen ut. Starten på sejour två har dock varit förhållandevis tuff. Stalybridge har spelat tre matcher hittills i januari och bara fått med sig en poäng (1-1 mot Scarborough). De övriga två har slutat i förluster mot Atherton (3-0) och Basford (3-2). Fojticek har spelat 90 minuter i samtliga matcher.

Jacob Carney, Stocksbridge Park Steels

Fortsätter sin utlåning hos Stocksbridge. Informationen om hur det går för laget är förhållandevis knapphändig, men i helgen vaktade Carney målet i 3-1-seger mot Wisbech.

Cameron Borthwick-Jackson, Tranmere

Avbröt sin lånesejour den 9 januari. 

Chris Smalling, Roma

Fortsätter att få förtroende i Roma. Spelade 90 minuter när Serie A återstartade i helgen som gick (3-1 mot Genoa) och hade dessförinnan varit med om att skicka ut Parma ur cupen (2-0). I tider då Manchester United har det kämpigt defensivt känns det som ödets ironi att Smalling går bra, även om det självfallet är så att någon succé inte varit given om han stannat.

Embed from Getty Images

George Tanner, Morecambe

Spelade 90 minuter när Morecambe slog Port Vale med 2-1 den 4 januari. Bänkades sedan i 1-1-mötet veckan efter. Väl tillbaka i startelvan gick det sedan inget vidare. Northampton slog Morecambe 4-1 och Tanner fick, för ovanlighetens skull, spela vänsterback.

Max Taylor, Stalybridge Celtic

Blev klubbkamrat med Fojticek och får pröva på a-lagsfotboll för första gången i karriären. Debuten skedde mot Atherton (förlust 3-0) genom ett inhopp i den 72:a matchminuten. I lördags, hemma mot Basford, fanns Taylor sedan med från start. Stalybridge föll som nämndes med 3-2 och Taylor spelade hela matchen som mittback.

Ethan Hamilton, Bolton

Blev utlånad till Bolton efter en mindre lyckad sejour i Southend. I Bolton, som av allt att döma kommer att åka ur League One, får Hamilton stort förtroende medan resultaten uteblir. Hamilton har spelat 90 minuter i tre raka matcher och samtliga tre har slutat med förlust. I debuten mot Rochdale (2-0) spelade Hamilton som defensiv mittfältare, mot Lincoln (5-1) flyttades han upp som offensiv mittfältare medan han mot Portsmouth (1-0) i helgen som gick spelade högerytter. Tufft för Hamilton, men ack så nödvändigt att 21-åringen får speltid.

Embed from Getty Images

Alexis Sánchez, Inter

Hör och häpna, Alexis Sánchez är tillbaka. Chilenaren, som rehabiliterat sin skadade (och sedermera opererade) fot under inledningen av vintern hoppade in när Inter kryssade (1-1) mot Lecce i söndags. Hur mycket speltid det blir för Sánchez framöver återstår att se. Poängtappet gjorde att Antonio Contes mannar släppte iväg Juventus i tabelltoppen.

Charlotte Newsham, Huddersfield

Inte med i truppen när Huddersfield vände och vann årets första seriematch borta mot Loughborough med 3-2. Hoppade dock in i 54:e minuten och blev målskytt i 72:a när Huddersfield slog Sheffield FA med 12-0 i kvartsfinalen av Womens Challenge Cup.

Aimee Palmer, Sheffield United

Spelade hela matchen när Sheffield föll med 1-0 i toppmötet med Aston Villa i Women’s Championship den 12 januari. Flyttades sedan upp ett snäpp i banan och spelade anfallare/släpande anfallare i cupmötet med Manchester City tre dagar senare. Nivåskillnaden mellan lagen var påtaglig och City vann med 4-0. Var tillbaka på sin mer ordinarie mittfältsposition när Sheffield bortaslog Coventry med 5-0 i helgen.

Mollie Green, Sheffield United

Blev lagkamrat med Palmer och tog för sig direkt. Spelade från start mot Coventry och gjorde 2-0-målet efter en målvaktsretur. Fick spela 90 minuter, vilket får sägas var ytterst välbehövligt för Green som bara spelat cupmatcher med Uniteds damer hittills i år.