Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det sämsta United jag upplevt

”Det här är till stora delar en Championshipelva” var min första reaktion när jag såg Solskjaers startuppställning mot Burnley.

Efter 90 minuters spel på Old Trafford är jag inte mer övertygad om att det här laget är på en högre nivå än så, ibland, dessa dagar.

Det här är skamligt.

Det är beklämmande.

Det är sorgligt att behöva uppleva.

Magnifikt:

  • Att anti-Glazerssångerna ekade inte bara på Old Trafford utan ur tv-apparaterna världen över. Problemet, det överhängande, ligger givetvis som alla vet, hos ägarna.

Alright:

  • Matics passningsspel i första halvlek.
  • Aron Wan-Bissakas offensiv i densamma.

Fruktansvärt:

  • Det vi såg på Old Trafford. Visst, det finns ursäkter som skador och annat (vad det nu kan vara), men det är ingenting annat än skamligt att en av världens rikaste klubbar kan stå för den här insatsen. 34 poäng på 24 omgångar är så horribelt att man knappt tror sina ögon. Spelmässigt var det ingenting efter att United hamnat i underläge som fick en att tro att de skulle vända underläget. Jag skrev på Twitter att det här är det sämsta United jag minns i mitt liv och det ångrar jag inte. Visst, Louis van Gaals var tråkigare att se på, men de var bannemej inte sämre än detta. Och ni såg själva: Old Trafford lämnade arenan i drivor långt innan slutsignal. Det är ett tecken så gott som något.
  • Fred, Pereira och Lingard har nu tillsammans (checkade Soccernet för er som undrar) avslutat över 120 gånger mot motståndarnas mål den här säsongen. Det har resulterat i två (2!) mål. Det är alltså tre mittfältare i United vi snackar om varav åtminstone två av dom oftast är med i de offensiva räderna.
  • Det här är alltså fjärde säsongen i rad som United misslyckas med att besegra Burnley på hemmaplan. Kan ni förstå det?

Sist:

  • FA-cupen i helgen. Har sällan varit så otaggad på att se en Unitedmatch som jag är inför den.
  • Det var allt. Ta hand om er.