Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

George Tanner återkallad och utlånad på nytt

George Tanners tid i Morecambe är över. Den unga försvararen återkallas till Manchester United bara för att så omedelbart lånas ut till Salford City till säsongens slut.

Det var i augusti som Tanner skrev på för Morecambe. På ett personligt plan har det gått mycket bra för Tanner. Han tog en självklar plats i startelvan och han utsågs till matchens spelare i Morecambe flera gånger. Totalt startade han 29 matcher för klubben och endast en gång, i debuten, blev han utbytt. För laget gick det emellertid inte alls lika bra. Morecambe ligger sist i League Two, med tre poäng och många mål upp till säker mark.

Salford City spelar också i League Two, där de huserar i mitten av tabellen. Avståndet upp till en playoffplats är tio poäng, så vill de slåss om uppflyttning krävs det en markant uppryckning.

George Tanner säger:

Jag tror att Salford slåss om uppflyttning, det är deras primära mål medan Morecambe är med i nedflyttningsstriden, så det är fullständigt olikt och jag ser fram emot en ny utmaning. Jag har verkligen trivts och har kunnat spela 29 matcher på sex månader, så det har varit ganska hektiskt. Jag har lärt mig mycket av de matcherna.

Jag är en högerback, jag ser mig som en modern högerback, så jag gillar att gå framåt och försvara, givetvis.

Tanners kontrakt med United löper enligt uppgift ut i sommar. Mest troligt kommer han då friställas av klubben.

Vi önskar George Tanner lycka till i Salford City!