Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Manchester United och Sporting Lissabon överens om Bruno Fernandes

Embed from Getty Images

Med drygt tre dygn kvar av transferfönstret kommer det nu uppgifter om att Manchester United är mycket nära att landa en övergång för mittfältaren Bruno Fernandes. Samstämmiga uppgifter från engelska journalister gör gällande att det hela kan bli klart på torsdag. 

Ole Gunnar Solskjaer har dels pratat om att United tittar på ett till två alternativ under pågående januarifönster samtidigt som han konstant vägrat kommentera namn eller hur långt framme i eventuella processer man är. Nu verkar det dock börja närma sig då det gäller evighetssagan Bruno Fernandes. Paul Hirst, som bevakar de bägge Manchesterklubbarna för The Times, menar att United och Sporting Lissabon är överens om övergångssumman och att en läkarundersökning kan ske på torsdag.

Det ska röra sig om en fast övergångssumma på 55 miljoner euro och ytterligare 5 miljoner beroende på hur mycket Fernandes spelar nästa sommar. Därtill finns det ytterligare pengar att hämta om United kvalificerar sig för Champions League och om Fernandes vinner Ballon d’Or eller om United vinner Champions League. Simon Peach, även han en av de mer trovärdiga engelska journalisterna menar även han att det hela börjar vara klart. Peach nämner samma summor som Hirst och menar att ett genombrott skett i förhandlingarna i närtid.

Fabrizio Romano, som brukar blanda och ge, menar att United lagt sitt officiella bud och att spelarens agent är övertygad om att en övergång kommer att gå igenom. Romano menar också att Fernandes är redo att flyga till Manchester imorgon onsdag.

Som vi rapporterade om tidigare idag ska Barcelona ha visat intresse för Fernandes, vilket enligt vissa spekulationer ska ha fått United att lägga ett bättre bud än tidigare. Hur mycket sanning det ligger i det lär vi aldrig få veta, men klart är att Fernandes verkar ha varit Uniteds huvudspår och att man fört intensiva förhandlingar i januari. Att det inte lär hända så mycket imorgon kan helt sonika förklaras med att United möter City i ligacupsemifinalen och att fokus ligger på matchen framom något annat.