Fred ärlig om truppen; Rykten om Grealish; Ighalo registrerad till Europa League

Från en regnig och blåsig svensk västkust kommer dagens nyhetssvep, som innehåller rapporter om att Fred varit väldigt ärlig gällande sina lagkamrater i en intervju. Vi läser också om att Jack Grealish är intressant för Manchester United.

Fred brutalt ärlig

Vår brasilianske mittfältare Fred har medverkat i ett program på portugisiskttalande Youtubekanal, vilket refereras här från The Telegraph.

Och man får Fred en sak, han är extremt ärlig beträffande sina lagkamrater, eller vad sägs om dessa citat.

”Vi saknar mycket just nu. Först och främst behöver vi klura ut saker på planen, vi saknar kreativitet, särskilt på mittfältet.

”Vi måste också förbättra oss som en grupp, vår grupp saknar den mentala ’hålla sig samman’ mentaliteten, vi har många problem. Det är många diskussioner, varje grupp har den här typen av problem, men vår har detta.

”Fåfänga är också ett problem och vi måste stoppa detta och bara springa på planen. Vi måste hålla fast ett mål i våra sinnen, fokusera på det och gå framåt.

”Vi måste vara på samma sida och idag har vissa spelare olika mål, det finns spelare som bara vill lösa problem ensam och det är fel.”

Oväntat ärligt för att komma från en Manchester United-spelare. Konspirationsteoretikern skulle kunna tänka att många av kommentarerna är riktade mot Paul Pogba, som enligt rykten skall ha sagt till sina lagkamrater att han vill lämna klubben till sommaren.

Rykten om Grealish

I ett Aston Villa som kämpar för att klara sig kvar i Premier League finns särskilt en spelare som sticker ut den här säsongen, nämligen den offensiva mittfältaren Jack Grealish. På de 23 matcherna han medverkat i har han stått för 7 mål och 5 assistpoäng, vilket innebär att han varit direkt involverad i drygt en tredjedel av Villas alla ligamål den här säsongen.

Med den typen av insats kommer naturligtvis intresse från större klubbar, där Manchester United verkar mest intresserade men även Pep Guardiola har uttryckt beundran för Grealish, detta rapporterar The Telegraph.

Förutom en utlåning till Notts County säsongen 2013/14 har Grealish tillhört Aston Villa under hela sin karriär, från sex års ålder fram tills idag. Tottenham skall ha varit intresserade i somras, men Villa tackade nej till deras bud på 25 miljoner pund. Istället skall han nu vara Uniteds första prio som offensiv mittfältare, för James Maddison i intresseordningen, då Maddison istället verkar skriva på ett längre kontrakt med Leicester.

Huruvida Grealish ses som en ersättare till Paul Pogba, om han flyttar, eller om United vill ha in honom även om fransmannen stannar är i nuläget oklart. Vad vi vet är ju att United behöver förstärka bredden och det faktum att Grealish som skulle räknas in bland ”homegrown” spelarna ses som ett stort plus.

Ighalo registrerad till Europa League

En formalitet, men ändå värt att nämna. Odion Ighalo är nu officiellt registrerad för spel i det kommande Europa League-spelet, detta meddelar United på sin hemsida. Även Bruno Fernandes kommer vara tillgänglig för spel, detta efter att reglerna kring Europaspel i två olika klubbar under en säsong förändrades för något år sedan.

Allt du behöver veta

Missa inte att vi tidigare idag presenterat vår Allt du behöver veta om Bruno Fernandes.

Allt du behöver veta om Bruno Fernandes


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS