Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Finns glöd i den gamla hunden

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför FA-cupens åttondelsfinalmöte med Derby County. På andra sidan planen väntar ett minst sagt bekant namn i form av Wayne Rooney – vilket norrmannen givetvis adresserade, bland mycket annat.

Längre ner i artikeln får ni också möjlighet att ta del av det allra senaste i nyhetsväg. Bland annat rapporteras det om Dean Henderson, en flyttad match och en stortalang vi nu troligtvis går bet på.

Solskjaers presskonferens

Här följer höjdpunkterna från United-managerns presskonferens under onsdagen:

  • Marcus Rashford och Paul Pogba missar matchen. Den sistnämnda väntas träna med laget nästa vecka.
  • Daniel James och Aaron Wan-Bissaka har småproblem och missar troligen matchen. Den sistnämnda spelade med ryggsmärtor mot Everton.
  • David De Gea stöttas. Solskjaer tydliggör sitt stöd för spanjoren och lyfter fram räddningen i slutet av Everton-matchen som gav en poäng. Sergio Romero hyllas också.
  • Rooney höjs till skyarna, med all rätt. Solskjaer förväntar sig ett gott mottagande från United-fansen på bortasektionen.
  • Om Rooney: ”Han vill bevisa att det fortfarande finns glöd i den gamla hunden. Vi måste vara på våra tår, vi får inte ge honom något utrymme på mittfältet. Han har den där Scholesy-längden i sitt passningsspel.”
  • Solskjaer är inte förvånad över Bruno Fernandes påverkan hittills. Han har ledaregenskaper och ”älskar att vara häromkring, ger alla en boost och har en aura”.

Embed from Getty Images

Och så lite nyheter på det…

Bland annat får ni idag läsa om att mötet med Sheffield United kommer att flyttas, att Dean Hendersons aktier bara stärks och att United verkar gå bet på en 16-årig stortalang. Dessutom lottas nästa omgång av FA-cupen redan ikväll.

Sheffield-matchen flyttad

Det har varit en del turer kring vårt möte med Sheffield United. I och med att vi gick vidare i Europa League flyttades matchen från lördagen den 21 till söndagen den 22 mars. Nu, då Sheffield United tog sig vidare i FA-cupen, betyder det att ett nytt datum ska letas fram.

Kvartsfinalerna i cupen ska spelas just helgen den 21 och 22 mars, vilket betyder att ligamöten med något av de inblandade lagen ska placeras om. Något nytt datum finns inte i skriande stund, men skulle United slå ut Derby imorgon (torsdag) kommer den kvartsfinal vi är involverade i att spelas på söndagen.

Embed from Getty Images

Cup-lottning ikväll

FA-cupen ja. Den lottas ikväll. Det betyder således att vi snart vet vilka vi möter om vi slår ut Derby imorgon kväll. Resultatet av lottningen finner ni givetvis här på Muss.se så fort den är klar. Som kuriosa kan vi nämna att Manchester United (och Derby) har boll nummer sex i tombolan.

”Henderson borde vara hemkallad”

David de Gea kan inte sägas ha gjort någon direkt toppsäsong hittills. Under de senaste två säsongerna, med en kontraktsförlängningen mittemellan, har spanjoren stått för misstag vi inte trodde oss få se av den målvakt som i stort sett varit omutlig under så många år.

Embed from Getty Images

Frågan om han verkligen är målvakten att satsa på de kommande åren har lyfts på sina håll. Parallellt med att De Gea understundom gjort bleka insatser i United har en utlånad Dean Henderson gjort en mycket bra säsong som utlånad till Sheffield United. I en kolumn på FourFourTwo skriver Andy Mitten om sitt möte med Eric Steele, Manchester Uniteds förre målvaktstränare. Steele menar att Henderson borde vara hemma i Manchester redan nu.

”Jag frågar mig om United inte borde ha kallat tillbaka Dean i januari för att ge David en ordentlig utmaning. Han ser inte Sergio Romero och Lee Grant som utmaningar. Romero har gjort det man har bett honom om, han har varit nummer två och gjort det bra i de matcher han spelat. Jag ser inte honom som nummer ett, men det gör jag med Henderson.”

Bellingham till Dortmund

Jude Bellingham har varit ett hett villebråd de senaste månaderna. Manchester United ska ha hört till klubbarna som varit intresserade av Birminghams unge mittfältare, men nu ser Borussia Dortmund ut att dra det längsta strået. Tyskarna sägs, enligt uppgifter från Bild, betala 35 miljoner euro för den unga engelsmannen som spås en lysande framtid.