Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Derby i Derby?

När jag var liten trodde jag att ett derby var när man skulle spela match mot någon man känner, typ föräldrarnas kompisars barn eller några av ens klasskamrater. Förmodligen berodde detta på att jag växte upp i en liten stad med max en serie i varje åldersgrupp och ibland inte ens det, så alla seriematcher var således derbyn tills man blev typ 16 år och fick resa utanför stadsgränsen. Så nu tänker jag alltid automatiskt “åh kul, derby” när United ska spela mot ett lag med spelare man känner väl, vilket för oss in på kvällens match. För i ärlighetens namn, finns det någon Unitedspelare i modern tid vi känner bättre än Rooney? För mig är svaret ett glasklart nej. He is my Solskjaer. Så det känns både roligt, konstigt och en rejäl jävla gnutta vemodigt att åka och möta Rooney som hemmaspelare på Pride Park. Men så är det, the show must go on och det måste även en nostalgiker som jag.

Så nu var det då dags igen. Femte omgången av FA-cupen, min personliga favoritturnering som ni vet. Eller åttondelsfinalen som man kanske ska kalla det nu för tiden. Känslan är att det som Unitedsupportrar i allmänhet är intresserade av just nu är Europa League och våra chanser att ta oss till Champions League-spel nästa säsong. Förståeligt såklart men jag hoppas Ole inte prioriterar bort FA-cupen bara för det. Det tror jag faktiskt inte han gör. Dels för att han själv nog är bra jävla sugen på att ta sin första titel som manager för sitt United, men också för att han säkerligen inser vilken boost det skulle vara för oss alla att få vinna. Som en av mina gamla fotbollstränare brukade säga; du hittar inte vinnarmentalitet hos någon som aldrig vunnit. Så därför om något behöver vi hitta tillbaka till winning ways, även om det får ske på lägre nivå och i mindre skala.

Sen tror jag dessutom inte (till skillnad från alla andra verkar det som?) att Europa League är vår största chans till att nå CL. Att vi skulle lyckas hamna på topp fyra när säsongen når sitt slut tror jag blir riktigt svårt, men eftersom City trampat i klaveret och således även femteplatsen kan bli aktuell så finns där möjligen en liten ingång för oss. Alltså känns det inte som läge att börja vila spelare i någon turnering, och med tanke på att vi tack och lov fått lite påfyllning i truppen med både januarivärvningar och spelare tillbaka från skador så kanske vi inte ens behöver det. Vi har fortfarande en alldeles för tunn trupp, men läget är betydligt mindre prekärt nu än för bara ett par veckor sedan.

Fortsatt svårt att tippa Oles startelvor måste jag säga. Romero kommer starta, vilket känns skönt efter De Geas miss i inledningen i matchen mot Everton. Eftersom vi spelar i cupen idag så ger det honom en chans att få dra sig undan uppmärksamheten lite, utan massa drama och spekulationer kring huruvida han är petad, på väg att lämna eller liknande. I backlinjen gissar jag på Williams till vänster, Maguire och Bailly utgör mittbackspar, och förmodligen Wan-Bissaka till höger. Funderade även ett tag på Dalot, det är väl inte heller omöjligt I guess. På tal om att vila spelare så tror jag ändå på att McTominay sparas till helgen mot City. Det är gött att ha honom tillbaka men han var inte fantastisk mot Everton, särskilt inte i andra halvlek, och det skulle nog göra honom gott att få komma tillbaka i lagom takt. Istället ser vi nog Matic och Fred teama upp på innermittfältet. Bortsett från allt annat så är det trevligt att ha lite alternativ att diskutera, är man ju inte bortskämd med när det kommer till innermittfält. Mina farhågor kittlar mig med tankar på Pereira men Gud jag hoppas inte det. Framåt tror jag vi startar med James till vänster om han är fit för spel, Lingard centralt och Mata till höger. Hade ju såklart hellre sett Bruno än Lingard men vi har ett derby att ladda för. Centralt längst fram startar sannolikt Ighalo.

Dags att bänka sig hörrni, fina traditioner kräver fin uppladdning. UTFR.