Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

He’s Our Portuguese Magnífico (och sex andra nya eller återigen aktuella sånger)

Bruno Fernandes klev nyligen in i våra liv och nästan omedelbart vann han våra hjärtan. Den nya sången om Fernandes vevas för tiden friskt på läktarna.

I den här artikeln ska vi också titta på några andra nya sånger från säsongen och dessutom ett par favoriter som ånyo har blivit populära.

He’s Our Portuguese Magnífico

Bruno, Bruno, Bruno,
Came from Sporting like Cristiano,
He goes left, he goes right,
Makes defences look shite,
He’s our Portuguese magnífico!

Melodin är Scott Joplins ragtime The Entertainer från 1902.

Vi har använt melodin förr. Dels för att sjunga om Chris Smalling (Smalling, Smalling, Smalling, it’s Smalling of MUFC). Finns på Youtube.

Men framför allt för att sjunga om de europeiska finaler vi ska ta oss till (follow, follow, follow, cause United are going to Stockholm/Glasgow/Moscow, there’ll be thousands of Reds and we’ll be pissed out our heads, cause United are going to Stockholm/Glasgow/Moscow). Den behandlade vi för några år sedan, då det såg ut som att det skulle kunna bli en final i Stockholm för United (det blev final, United vann).

Det var då. Nu handlar det om Bruno Fernandes.

https://twitter.com/RedDevilBible/status/1234413778646728704?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1234413778646728704&ref_url=https%3A%2F%2Fstrettynews.com%2F2020%2F03%2F02%2Fvideo-man-utd-fans-chant-bruno-fernandes-song-at-goodison-park%2F

Tuanzebe Diddy Dum Diddy Do

Singing Tuanzebe, diddy dum, diddy do,
Tuanzebe, diddy dum, diddy do,
Axel! Axel! Axel! Axel!

Melodin är Do Wah Diddy Diddy, som i original gjordes av The Exciters 1963. Det var emellertid Manfred Mann som populariserade låten ett år senare, då deras version blev listetta i länder som Sverige, England och USA. Finns på Youtube.

MUFC Here We Go

Here we go, here we go,
Here we go, here we go,
Here we go, here we go-oh-oh,
M-U-F-C.

Ibland behöver det inte vara så komplicerat. Melodin hämtas, tror jag, från sydamerikansk läktarkultur.

Mason Greenwood’s Dynamite

Ma-son,
Greenwood’s dynamite,
Scores them with his left foot and he scores them with his right.

En sång som ännu inte har fått sitt stora genombrott men som ändå hörs då och då.

Melodin är David Bowies (uttalas “Boh-wee”, i alla fall enligt honom själv, se Youtube) Starman (som förstås finns på Youtube).

Förr, på David Moyes tid, sjöng vi om Adnan Januzaj som Starman (också på Youtube, förstås). Ja, att Januzaj var vår frälsare var så givet att han även fick en sång till Gilbert O’Sullivans Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day. (Januzajversionen och originalet).

Nu är det inte meningen att det här ska bli en Januzajspecial och att inkludera Sunderlandlåtar här är givetvis egentligen inte okej. Men… Deras variant på Stone Roses Made of Stone är faktiskt så bra att jag inte kan låta bli. Sorry.

Harry Maguire Song

Harry Maguire, Harry Maguire,
He fucked off Leicester, for Manchester,
His head is fucking massive.
M-U-F-C.

Sången om Harry Maguire har blivit en vattendelare. Vissa gillar den, andra gör det inte. Den började sjungas redan när han anslöt i augusti. Sedan tystnade den ett tag men nu verkar den ha fått nytt liv.

This Is How It Feels to Be city

This is how it feels to be city,
This is how it feels to be small,
This is how it feels when your passport is back in the drawer, back in the drawer, back in the drawer.

Förr, när det var bättre (kanske inte allt, men fotbollen åtminstone) fanns det en fotbollsklubb som hette Manchester city. De vann aldrig någonting. Vi brukade håna dem för det till tonerna av Inspiral Carpets This Is How It Feels.

Sedan ersattes fotbollsklubben Manchester city av en politisk propagandamaskin. Den har blivit någorlunda framgångsrik. Säsongen 2012/13 var det tänkt att de skulle erövra Europa. Det gick sådär med de planerna. De vann noll matcher i sin Champions League-grupp och i Braga fick vi en ny variant på sången, där vi hånade dem för att passet var tillbakalagt i lådan.

Den där kvällen i Braga förresten, så slocknade lyset på arenan. We’re Man United, we’ll play in the dark, förkunnade Unitedsupportrarna. Jonny Evans däremot var mindre sugen på det och när spelet återupptogs var Evans inte längre med. Unitedsupportrarna svarade med sång: Jonny Evans, he’s scared of the dark.

Nåväl. Som vi alla vet har den politiska propagandamaskinen nått sina framgångar på fusk. Detta uppmärksammades också av Uefa häromsistens. Med en stundande europeisk avstängning kunde vi plocka fram sången igen. 

Have You Ever Won the Treble

Have you ever won the treble? have you fuck (have you fuck),
Have you ever won the treble? have you fuck (have you fuck),
Have you ever won the treble?
Like Phil and Gary Neville…
Have you ever won the treble? have you fuck (have you fuck)!

Den här säsongen är det otänkbara på väg att ske. De som är på väg att göra det otänkbara skulle minsann också gå igenom ligan utan förlust (som typ Arsenal gör då och då, egentligen oväsentligt, som typ Arsenal) och dessutom skulle de förstås, utan problem, vinna FA-cupen och Champions League (som lag som är bra på riktigt gör).

Men se någon trippel blir det inte. Det är alltjämt något som bara en enda engelsk klubb har gjort (ledtråd: det är den klubben som vi vanligtvis skriver om på den här hemsidan). Så hög tid att damma av en klassiker igen!