Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Derby County – Manchester United (Växande titelchans)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds FA-cupmatch borta mot Derby. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/03/05 22:43

Derby County – Manchester United

FA Challenge Cup, omgång 5 • 2020-03-05, 20.45 • Pride Park, Derby • domare: Craig Pawson

 

0-1 (34) Luke Shaw

0-2 (41) Odion Ighalo (Shaw)

0-3 (70) Odion Ighalo

 

Manchester United

Romero; Dalot, Lindelöf, Bailly, Shaw (Williams 80); McTominay, Fred (Martial 73); Mata, Fernandes (Pereira 66), Lingard; Ighalo

Avbytare: De Gea, Tuanzebe, Matic, Greenwood

Derby County

Ross; Bogle, Evans, Forsyth, Lowe; Knight, Bird, Rooney, Lawrence (Whittaker 44); Sibley (Shinnie 80); Waghorn (Marriott 68)

Avbytare: Hamer, Clarke, Martin, Davies

Updated: 2020/03/05 22:23
 • 0
 • Share


2020/03/05 22:43
Tack för idag

Vi stänger nu ner matchdagsbloggen för idag. Snackisar ligger som sagt ute, spelarbetyg kommer om en liten stund och så fortsätter vi med dagen efter imorgon.

Tack för ikväll, och god natt.

 • 0
 • Share


2020/03/05 22:41
Snackisar ute

Marcus Beijar var enormt snabb snackisar idag, så de ligger redan ute. Ni hittar dem här.

 • 1
 • Share

Där var matchen slut. Wayne Rooney slog en jättefrispark i slutminuterna som Sergio Romero dock räddade, så slutresultatet blev 3-0 till Manchester United. Därmed är United vidare till kvartsfinal av FA-cupen, där väntar Norwich.

 • 0
 • Share


2020/03/05 22:23
Sista bytet

Uniteds mest tongivande spelare ikväll (tillsammans med Ighalo) får kliva av med tio minuter kvar. Luke Shaw ut, Brandon Williams in.

 • 0
 • Share

Med 17 minuter kvar skall Fred vilas. In kommer, kanske något oväntat, Anthony Martial.

 • 0
 • Share

70 minuter spelat, och United har med stor sannolikhet punkterat matcher. Detta efter ett mycket fint anfall signerat Juan Mata och Odion Igahlo, och det är den sistnämnda som gör sitt andra mål för dagen då han slår in sin egen retur.

 • 0
 • Share


2020/03/05 22:09
Byte United

Drygt tjugo minuter in i den andra halvleken gör Manchester United sitt första byte för dagen, då Andreas Perira ersätter Bruno Fernandes. En Fernandes som bara genom sin blotta närvaro gör United bättre, även om han inte dominerat lika kraftigt idag som vid tidigare matcher.

 • 0
 • Share


2020/03/05 21:48
Då kör vi

Lagen är ute, andra halvlek drar igång. Det rapporteras inte om några byten från United.

 • 0
 • Share


2020/03/05 21:34
Halvtid

Det känns fortfarande ovant att skriva det, men Manchester United har även idag gjort precis det man kan förvänta sig i en förstahalvlek mot ett sämre motstånd. Utan att glänsa leder United med 2-0, och det är Luke Shaw som först drog på sig en onödig varning, sedan gjorde 1-0 och sen passade fram till 2-0. En trevlig halvlek allt som allt.

Till andra får gärna Bruno Fernandes ha gått ut, så vi vilar honom.

 • 2
 • Share


2020/03/05 21:30
Byte Derby

Med dryga minuten kvar av halvleken tvingas Deby till ett byte. Den gamla Unitedtalangen Tom Lawrence har skadat sig och haltar av, han ersätts av Whittaker.

 • 0
 • Share

Odion Ighalo gör det han är värvad för mål. Luke Shaw står för framspelningen, Ighalo trocklar sig stillastående till ett skottläge och gör 2-0 efter 41 minuters spel.

 • 1
 • Share

Båda lagen har skapat sig ett antal målchanser, och efter 34 minuters spel sitter bollen i mål efter att Luke Shaw dragit en volley ner i backen som sen studsade in över målvakten i det bortre hörnet. Oerhört skönt.

 • 1
 • Share


2020/03/05 20:41
Revanschdags

Japp, så är det. Med bara några minuter kvar till avspark påminner vi om att United faktiskt har revansch att utkräva mot Derby. Senast lagen möttes slutade matchen 2-2 och United förlorade sen på straffar. Före det hade United dock fyra raka vinster, förhoppningsvis börjar vi med nåt liknande igen från idag.

 • 0
 • Share


2020/03/05 20:07
Tankar om elvan

Ja, som sagt så var det väldigt svårt att spekulera i vilken startelva som Solskjaer skulle välja, så att ha sex spelare rätt får jag ändå se som godkänt. Så här lär laget formeras:

Romero

Dalot – Lindelöf – Bailly – Shaw

McTominay – Fred

Mata – Fernandes – Lingard

Ighalo

Vi börjar bakifrån, men Romero som var given. Som jag skrev i förra inlägget saknas alltså Maguire på grund av skada, det är i nuläget oklart om han är tillbaka till helgen. Därför får Eric Bailly och Victor Lindelöf kampera ihop, vilket skall bli väldigt roligt att se. Kan Lindelöf ta ledarrollen och guida Bailly rätt? Låt oss hoppas. Till höger får vi faktiskt se Diogo Dalot, vilket är roligt även det (om han kan vara stabil för en gångs skull…) och till vänster blev det den nästan pånyttfödde Luke Shaw. Vi noterar också att Axel Tuanzebe sitter på bänken.

Av de tre centrala mittfältarna blev det Matic som får vila, vilket alltså gör att McT och Fred startar. Inte mycket att orda om där.

I den offensiva mittfältstrion får vi se Mata till höger som förväntat, Lingard huserar på vänsterkanten och på gott och ont startar Bruno Fernandes centralt. Det gör att jag ser mer fram emot matchen än jag hade gjort annars, samtidigt oroar det mig inför helgen.

Längst fram har vi Ighalo, och det känns okej, men jag hade föredragit Greenwood.

Updated: 2020/03/05 20:14
 • 0
 • Share


2020/03/05 19:56
Maguire ankelskadad

Innan vi drar tankar om elvan smiter vi emellan med Harry Maguires frånvaro, som tyvärr inte bara är vila. Så här sa Solskjaer.

”Jag pratade med honom före träningen igår och sa att jag inte kommer vila honom, men sen skadade han sin ankel på träning. Han behövde stanna hemma och förhoppningsvis är han okej till helgen (mot City) men jag är inte säker.”


 • 0
 • Share


2020/03/05 19:46
Och hemmalaget

Även Derby har släppt sin elva, en elva som givetvis innehåller Manchester Uniteds bästa målskytt genom tiderna.

Bild

Updated: 2020/03/05 19:46
 • 0
 • Share


2020/03/05 19:45
Dagens elva

Så var det officiellt, den elva Ole Gunnar Solskjaer har valt till kvällen. Så härt startar det Manchester United som skall slå ut Derby County.

Updated: 2020/03/05 19:45
 • 0
 • Share


2020/03/05 19:35
20 man har anlänt

Om en liten stund får vi dagens elva, men redan nu vet vi vilka 20 spelare det står mellan, nämligen dessa:

Målvakter: Kovar, De Gea, Romero

Försvarare: Shaw, Williams, Lindelöf, Dalot, Bailly, Tuanzebe

Mittfältare: Matic, McTominay, Lingard, Pereira, Fred, Fernandes, Mata

Anfallare: Greenwood, Chong, Martial, Ighalo

Noterbart, om truppen stämmer vilket vi får räkna med, att alltså varken Wan-Bissaka eller Maguire rest med, istället finns Axel Tuanzebe med i resetruppen och kan nog vänta sig en plats på bänken – minst.


 • 0
 • Share


2020/03/05 19:01
Spekulation om elva

Hur Ole Gunnar Solskjaer väljer att starta ikväll är väldigt svårt att gissa på förhand. Lockas han, på grund av den ändå ganska gynnsamma lottningen i nästa omgång, att ställa ut ett starkt lag ikväll för attv”enkelt” försöka ta sig vidare till mötet mot Norwich, eller väljer han att rotera mycket inför helgens möte mot City?

Jag landar, tråkigt nog, på någon form av medelväg. Att Sergio Romero startar tror jag vi kan se som tämligen givet. Likaså att Harry Maguire (som aldrig verkar behöva vila) spelar som mittback, sen är det svårare i försvaret. Eric Bailly bör bilda mittbackspar med honom, och Brandon Williams kan jag tycka bör spela till vänster så att Luke Shaw får vila lite då han har spelat mycket det sista. Jag är dock inte säker på att det blir så, men jag hoppas. Till höger tror jag inte Solskjaer litar tillräckligt på Diogo Dalot, utan att han spelar Aaron Wan-Bissaka. Här hoppas jag att jag har fel, även Wan-Bissaka är i behov av att vila

På det centrala mittfältet har vi faktiskt tre spelare att rotera mellan, vilket känns nästan chockartat. Mot Everton bytte Solskjaer system och spelade alla tre, idag tror jag en får vila och jag tror den personen blir Fred. Men det kan lika gärna bli Nemanja Matic eller Scotty McT.

Längre fram är det nästan ännu svårare. Precis som jag skrev inför returmatchen mot Brugge så hoppas jag att Fernandes får vila för att vi behöver honom på söndag, samtidigt så är United ett så mycket bättre lag med honom och det blir betydligt roligare att titta på matchen om han är med. Men jag räknar med Jesse Lingard som tia, Juan Mata till höger och Daniel James till vänster om han är frisk, samt Odion Ighalo längst fram.

Och samtidigt tänker jag att Mason Greenwood bör få starta, för jag kan inte se att han skall få starta på söndag, det vore väldigt olikt Ole att starta honom då. Kanske Mata in som tia, Lingard ut till vänster och Greenwood till höger? Fast samtidigt spelar Lingard mest centralt numer, det är som att han begärt det. Ja, svårt som ni hör, men jag landar i detta:

Romero

AWB – Bailly – Maguire – Williams

McTominay – Matic

Mata – Lingard – James

Ighalo

Jag hoppas dock att Solskjaer chansar lite mer, och vilar exempelvis Wan-Bissaka och Maguire samt att han även låter James få återhämta sig i lugn och ro. Så här skulle jag föredra att se United ikväll.

Romero

Dalot – Lindelöf – Bailly – Williams

McTominay – Matic

Greenwood – Mata – Lingard

Ighalo

 • 0
 • Share


2020/03/05 18:18
Rooney kommer fira…

…om han gör mål. Det var han väldigt tydlig med i den här intervjun med Talk Sport. Kort beskrivet så sa han att Manchester United är en klubb han älskar, men i den här matchen vill han att klubben förlorar och om han gör mål kommer han att fira eftersom han är en Derbyspelare nu.

 • 0
 • Share


2020/03/05 17:43
Tidiga lagnyheter

Trots att det är bortamatch har varken Manchester Evening News eller någon annan lyckats fånga en spelartrupp som checkat in på spelarhotell eller rest iväg.

Det enda vi därför vet är att Lee Grant, Paul Pogba och Marcus Rashford definitivt är borta på grund av skador. Utöver dessa är Daniel James tveksam på grund av en smäll, samt att Tim Fosu-Mensah och Axel Tuanzebe precis gjort återkomst med reservlagsmatch. Det kan vara för tidigt för dessa två, men möjligen att Tuanzebe skulle kunna ta en bänkplats.

 • 0
 • Share


2020/03/05 16:41
Växande titelchans

Då är vi framme i FA-cupens omgång fem, som också kan kallas för turneringens åttondelsfinal. Wolves slogs ut (efter omspel) i omgång tre, Tranmere besegrades enkelt i omgång fyra, nu har vi Derby i omgång fem och vid vinst står sedan Norwich för motståndet i kvartsfinalen.

Av ”topp sex”-lagen är Manchester City, Arsenal och Chelsea vidare till kvartsfinalen, alla tre faktiskt lottade som bortalag i matchen som kommer, något även United kommer få mot Norwich vid eventuell vinst i kvällens match mot Derby.

Vägen mot en FA-cuptitel känns därför inte helt omöjlig, särskilt när vi betänker att även de stora lagen är sådana som United haft en bra förmåga att slå under säsongen

Men, first things first, en resa till Derby för möte med Wayne Rooney och co. Ett Derby som inte på riktigt lyckats blanda sig i kampen om uppflyttning till Premier League och därför kan gå all in i kvällens match för att försöka rubba United.

Hur hårt United kommer matcha sin förstaelva ikväll känns svårt att sia om på förhand, vi får räkna med att det blir en viss rotation för att spara kraft inför helgens derby mot Manchester City. Men nog skall United ändå kunna rubba Derby County?

 • 0
 • Share