Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inga träningar för United; Matic med nytt kontrakt; EL klart innan juli?

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om att United valt att ställa in sina träningar för samtliga representationslag samt att Nemanja Matic kontrakt har förlängts. I övrigt rapporterar vi om efterdyningarna från beskedet att EM och Copa America skjuts upp ett år vardera.

Avslutningsvis har Uefa meddelat att Europa League och Champions League ska spelas klart senast den 30 juni – om möjligt. Dessutom får ni ett hett TV-tips för kvällen.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher är uppskjutna till minst den 3 april
  • EM och Copa America skjuts fram ett år och spelas istället sommaren 2021
  • Europa League (och Champions League) planeras att spelas klart senast den 30 juni – om möjligt
  • Premier League håller möte torsdagen den 19 mars

Inga träningar för United

Under morgonen och förmiddagen trillade det in flera rapporter som menade att United ställt in sina lagträningar på Carrington tills vidare. Detta har klubben nu bekräftat, vilket betyder att alla spelare i herr- och damlaget samt ungdomslagen tränar individuellt och inte ihop med respektive trupper. Detta efter de senaste brittiska riktlinjerna i kampen mot coronaviruset.

Embed from Getty Images

Ett år till för Matic

Nemanja Matic kontrakt skulle ha gått ut i sommar. Nu har United nyttjat den option som fanns i kontraktet som innebär att den serbiska landslagsmannens kontrakt förlängs med ytterligare ett år. Detta rapporteras av flertalet pålitliga källor, där bland annat Simon Peach ingår. Han tillägger dessutom att det förs samtal om ytterligare en förlängning mellan parterna.

Samuel Luckhurst, på Manchester Evening News, rapporterar också om Matic förlängda kontrakt. På twitter redogör han dessutom för hur läget ser ut med övriga spelare. Han menar att Angel Gomes nu är den enda spelaren i truppen vars kontrakt går ut i sommar som klubben ”realistiskt vill behålla”.

Klubben har även ett optionsår som de kan välja att aktivera för Cameron Borthwick-Jackson, Tim Fosu-Mensah och Demetri Mitchell.

https://twitter.com/samuelluckhurst/status/1239854773840609282?s=21

Europa League klart innan juli – om möjligt

Uefa har, på sin hemsida, meddelat att både Europa League och Champions League är tänkt att spelas klart innan den 30 juni – om detta är möjligt. Det mesta hänger på utvecklingen av coronaviruset.

Uefa meddelar dessutom att det nu kommer vara möjligt att schemalägga ligamatcher under CL- och EL-tider samt CL- och EL-matcher på helger om det behövs, något man undvikit tidigare. Allt för att klubblagssäsongerna ska kunna spelas färdigt.

Det är dessutom möjligt att kvalet till Europa League och Champions League skjuts fram, om det blir nödvändigt.

EM flyttas: ”ett kollektiv beslut”

Tidigare idag rapporterade vi att EM nu har flyttats fram ett år till sommaren 2021. Nu har klubbarnas förening uttalat sig i frågan.

Bland annat säger de att ”fokuset kommer nu bli på att komma fram till lösningar för att slutföra 2019/20-säsongen för klubbarna på det mest praktiska sättet och, bortom det, försäkra att fotbollen, som samhället i sin helhet, återgår så fort som möjligt till dess naturliga form och rytm”.

Copa America skjuts upp

EM har som sagt skjutits upp ett år till sommaren 2021. Nu har Copa America, Sydamerikas motsvarighet till EM, också valt att skjuta på sitt mästerskap ett år. Även det kommer att spelas nästa sommar.

Nya datum att vänta för klubblags-VM

Tanken var att klubblags-VM skulle ta en ny form från och med 2021. Detta kan nu ändras då både EM och Copa America skjutits upp till samma år. För den som vill läsa hela FIFA-presidenten Gianni Infantinos uttalande finns det att tillgå nedan.

United-klassiker på TV

Sist men inte minst kan vi även rapportera att Viasat/Viaplay sänder Uniteds Champions League-bortamöte med Juventus från säsongen 98/99 kl 20.15 ikväll (tisdag). Ett hett tips till er som har svårt att hantera fotbollsabstinensen!

Embed from Getty Images