Gemensam aktion mot City; Ett meddelande till fansen; Sillyrykten

Åtta Premier League-klubbar har gått ihop mot Manchester City är nyheten vi toppar med idag. Utöver det har våra tränare ett meddelande till fansen, vi ser att United ser över procedurar och datum kring säsongskort, vi har lite sillyrykten samt oklara uppgifter kring fotboll i de lägre divisionerna i England.

Gemensam aktion mot City

Vi hämtar dagens första nyhet från Daily Mail, och det är en nyhet som de själva beskriver som anmärkningsvärd. Vad som hänt är att åtta av de tio klubbarna som ligger topp tio i Premier League gått ihop och tagit små juridiska steg för att stoppa Manchester City från att deltaga i Champions League även när deras överklagan till CAS behandlas. De enda klubbarna som inte skall vara med är Manchester City själva, samt Sheffield United.

Manchester United är alltså med i gruppen av klubbar, som alla har skrivit till samma advokatfirma som å sin sida har skrivit till CAS om att City skall vara avstängda även under utredning av deras finansiella brott. Tanken från CAS var att vara klara med utredningen innan nästa säsong börjar, men i och med coronaviruset är det inte säkert att de klarar det, och nu vill alltså de övriga toppklubbarna i England att City skall stängas av under tiden, något som enligt Daily Mail säger en hel del om hur missnöjda de övriga klubbarna är med hur City agerat de senaste åren. I skrivande stund skall City dock inte ha begärt att deras straff skjuts upp i väntan på dom, så den gemensamma aktionen från de övriga klubbarna kan ses som en i förebyggande syfte.

För Manchester United kan det få stor inverkan om Manchester City för spela Champions League eller inte nästa säsong. Får de inte det, då går laget som ligger femma i Premier League till Champions League istället, och detta lag är i nuläget Manchester United. Och Champions League-spel eller inte kan få stor inverkan på Uniteds avtal med Adidas, som säger att Adidas betalar 30 % mindre om United missar Champions League två år i rad.

Ett meddelande till fansen

Igår skrev vi om att Premier League tillsammans med dess klubbar gått ut med ett gemensamt uttalande kring den nuvarande situationen, och att man skall stanna hemma för att rädda liv.

Senare under kvällen gick United ut med ett uttalande från klubbens båda huvudtränare, Ole Gunnar Solskjaer och Casey Stoney. Meddelandet är ungefär precis det samma som klubbarna gick ut med, fast i längre ordalag. Tack till alla som jobbar inom sjukvården, alla måste jobba tillsammans för att minska effekterna av pandemin och de hoppas på att få se alla fans snart igen.

Säsongskort 2020/21

I dessa tider är det mycket som är oklart kring biljetter, och Manchester United ser nu över proceduren inför förnyelse och försäljning kring nästa säsongs säsongsbiljetter.

”Mot bakgrund av störningen som orsakats av coronaviruset granskar klubben datum, policyer och rutiner kring förnyelse av säsongsbiljetter för nästa säsong, tillsammans med de administrativa processerna om spel som för närvarande skjutits upp för att antingen avbrytas eller spelas bakom stängda dörrar. Vi konsulterar MUST (Manchester United Supporters Trust) som en del av den översynen.

”Vi vill tacka fansen för deras tålamod medan vi arbetar genom osäkerheten kring kommande spel, i syfte att se till att fansen behandlas rättvist.

”Vi ser fram emot återupptagandet av fotboll när vi får veta att det är säkert och lämpligt. Under tiden är vår prioritering fortfarande hälsan hos fans, spelare, personal och våra samhällen. Våra tankar är hos alla som påverkas av Covid-19, såväl som de som kämpar i frontlinjen mot detta virus för oss alla, och vi uppmanar våra fans att fortsätta följa regeringens råd.”

Andy Mitten skriver vidare i The National det vi redan vet att United kommer betala lön de cirka 3000 människorna som får sina inkomster påverkade av att det inte spelas någon fotboll för tillfället, samt att klubben också hjälpte supportrar som köpt biljetter till bortamatchen mot LASK med en ekonomisk kompensation.

Sillyrykten

I dagens sillyrykten har vi bara om en spelare, och det är Jadon Sancho. Uppgifter från Tyskland, här på engelska genom Sportwitness, säger att det inte finns så mycket att ta på, och att ur Dortmunds perspektiv händer inte så mycket för tillfället.

United skall dock ”absolut” vilja värva spelaren, men det också finns intresse från Chelsea. Cirka 130 miljoner euro skall krävas, vilket väl är ungefär den summa det ryktats om tidigare, om än kanske något högre. De säger dock också att det inte är säkert att Sancho kommer vilja lämna, chansen att han stannar ytterligare en säsong är inte obefintlig.

Olika bud om lägre divisioner

Det har ännu inte kommit något officiellt, men under gårdagskvällen kom diverse olika bud om femte- och sjättedivisionsligorna i England. Först kom besked om att beslut var taget att ligorna inte skall spelas klart, även om det inte sades något kring upp- och nedflyttning.

Senare kom dock kontrauppgifter som tyder på att ingenting är klart, och några av ligorna som twittrat om att de eventuellt skulle ställas in tog bort sina tweets.

Detta har så klart ingen direkt påverkan på United, men kan ändå vara en indikation på vart fotbollen i England tar vägen under resten av säsongen. Men i nuläget verkar alltså ingenting vara 100 % spikat.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS