Finaler officiellt flyttade; Osäkra rykten om Ighalovärvning; Stanna hemma

I ett coronatungt nyhetssvep ser vi över det senaste som hänt kring Manchester United. Utöver de coronarelaterade sakerna har vi dessutom lite rykten kring Odion Ighalo och Marcos Rojo.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

Finaler officiellt flyttade

Det var en självklarhet att det skulle ske, men nu är finalerna i både Champions oeh Europa League officiellt flyttade från sina tidigare majdatum.

I nuläget har UEFA inte gått ut med några datum för när matcherna kommer spelas klart utan hänvisar till att ytterligare tillkännagivanden kommer ges i sinom tid, men att arbetsgruppen har börjat titta på alternativa datum.

Stanna hemma

Manchester United, Premier League och de övriga klubbarna i ligan har under eftermiddagen gått ut med ett gemensamt uttalande, och vädjar till sina fans att stanna hemma för att skydda sjukvården i Storbritannien.

Storbritanniens vårdsystem är nu hårt pressat på grund av coronaviruset, och det råder väldigt strikta regler kring hur man får röra sig ute, och man får exempelvis inte umgås fler än två och två. Premiärminister Boris Johnson sa bland annat följande igår:

”Från och med i kväll tvingas jag utfärda en enkel instruktion till det brittiska folket – ni måste stanna hemma. Om du inte följer dessa regler kommer polis att ha makten att ingripa.

”Alla måste hålla sig hemma förutom för absolut nödvändiga ärenden.

Sillyrykten

Det blir som sagt ett kort nyhetssvep, där vi nu avslutar med två sillyrykten som vi tar med stora nypor salt.

Ighalo

Det är från Daily Mail (stora saltkaret fram!) som vi hämtar den första, som handlar om Odion Ighalo. Det har varit mycket skriverier om honom det senaste, om hans vara eller icke vara i United efter att låneavtalet går ut. Nu skriver Daily Mail att United är villiga att köpa honom när låneavtalet går ut, och att man är beredda att betala upp till 15 miljoner pund för anfallaren.

Det som potentiellt är den stora nyheten här är att Ighalos kontrakt sägs gälla till siste maj, inte som brukligt är inom England till siste juni. Vi får anta att avtalet skrevs så för att kineserna hade en tanke på att få tillbaka Ighalo så tidigt som möjligt om deras säsong dragit igång, och för Uniteds del var den potentiellt sista matchen för säsongen vid övergångens tidpunkt den 27 maj, något som coronaviruset nu ställer till det med. Vi får avvakta och se hur det blir med Ighalo i United efter maj med andra ord.

Marcos Rojo

Från Sportwitness hämtar vi rykten om Marcos Rojo. Argentinaren befinner sig för närvarande på lån i sin gamla klubb Estudiantes, ett låneavtal som går ut till sommaren. Enligt Sportwitness kunde han dock hamnat i Sporting Lissabon, då de skall ha varit sugna på att inkludera honom i avtalet när United köpte Bruno Fernandes. De skall dock ha kommit till insikten att de snarare behövde så mycket pengar som möjligt än att få in Rojo, vars lön (åtminstone den han har i United) skulle vara för hög för dem ändå. Avslutningsvis säger de att Rojo inte ser lånet hem till Estudiantes som något tillfälligt, utan att han planerar att stanna hemma. Hans kontrakt med United, det går ut sommaren 2021.

Sportwitness å sin sida hänvisar till portugisiska O Jogo som källa.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS