Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Senaste nytt om Jadon Sancho; Spel på neutral plan

Jadon Sancho sägs intressera många, men kanske bara i tysk media? Vi reder ut det senaste om honom, samt går igenom de senaste ryktena om att säsongen kommer spelas klart på neutral plan.

Senaste nytt om Jadon Sancho

Från SportWitness hämtar vi idag den senaste uppdateringen i transfersagan kring Jadon Sancho.

Sammanfattningsvis landas det i att Manchester United och ett antal andra klubbar kommer kämpa om Sanchos signatur, och att det från Dortmunds sida för tillfället handlar om att försöka hålla uppe priset så här i covid-19-tider. Tyskarna skall före pandemin ha velat ha minst 130 miljoner euro, men från lokaltidningen Ruhr Nachrichten skall det förra veckan ha pratats om minst 100 miljoner euro.

Samtidigt verkar det som att intresset försöker blåsas upp från tyskt håll, för att på så sätt kunna hålla priset högt. Klubbar som Barcelona och Real Madrid har nämnts, men media som står dessa klubbar nära har inte hakat på varför det i nuläget inte verkar troligt att de skall vara intresserade. Istället skall det vara från brittiskt håll som United skall möta konkurrens, då det tidigare rapporterats om intresse från Chelsea, Manchester City och Liverpool. De senaste nyheterna från Tyskland nämner dock inte dessa klubbar, även om det så klart kan ändras, det lär ju dröja ett tag innan transferfönstret öppnas och att affären skall göras klart på förhand får i nuläget ses som osannolikt.

Enligt SportWitness kommer media spela en stor roll i sommarens transferkrig kring Sancho, men bland annat ett påbörjande av ett ”karaktärsmord” på Sancho, som förra året beskrevs ha en dålig attityd. Detta scenario är enligt SportWitness artikel inte ovanligt när en spelare lämnar Dortmund.

Spel på neutral plan

Från Press Association via Times hämtar vi nyheten om att Premier League-klubbarna skall ha blivit informerade om att de 92 återstående ligamatcherna kommer behöva spelas på neutral plan.

Klubbarna skall under fredagen ha presenterats för planer kring ett ”Project Restart”, men det skall i det vara förstått att spela hemma och borta inte kommer vara möjligt, utan att det istället blir spel på neutral plan resten av säsongen. Beskedet skall ha mottagits väl från klubbarna.

Uppgifterna nu säger att mellan åtta och tio arenor skall användas, och att arenorna skall väljas för att kunna upprätthålla social distansering. Att säsongen skall spelas klart utan publik verkar i det närmaste som en självklarhet, något som de flesta skall ha accepterat. Dock finns det spelare som uttryckt oro för att återgå till spel mitt under pågående pandemi, Sergio Agüero i Manchester City är en av dessa.

Enligt ett bästascenario hoppas man kunna dra igång ligan igen under veckan som börjar med 8 juni, och att likt Holland och Frankrike ställa in resten av säsongen skall i nuläget inte vara aktuellt. Hur det blir med spelarövergångar som redan är klara och skall ske 1 juli är i nuläget oklart. Att ligan inte kommer vara klara före juli är så gott som självklart.

Vi återkommer när mer information blir offentlig. Den brittiska regeringen skall den 7 maj på nytt se över åtgärder i landet, före det lär inga officiella besked ges från Premier League.

Ungdomsserierna avbryts

Vi påminner också om nyheten från igår kväll, om att ungdomsfotbollen alltså ställs in i Storbritannien. FA Youth Cup berörs dock ej, men allt seriespel är avlyst för resten av säsongen.

Klart: Ungdomsserierna avbryts