Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inga positiva tester; Uppdatering om Pogba; Publik på finalen?

I dagens nyhetssvep blir det en del positiva nyheter. Dels har det inte rapporterats om några positiva covid-19 tester, dels hoppas man spela klart FA Youth Cup och FA-Cupfinalen kan spelas inför publik. 

Inga positiva tester

Vi börjar söndagens nyhetssvep med en positiv fast negativ sådan.

Premier League genomförde under torsdagen och fredagen tester på 1130 spelare och andra personer kopplade till klubbarna för covid-19. Utav dessa testades ingen positivt för virussjukdomen.

Det var fjärde gången som tester genomfördes och kapaciteten på testerna har gått från 748 testade första gången, till 1130 tester nu. Det är första gången sedan testerna började genomföras som ingen har testats positivt.

En premiär för Premier League kommer allt närmare.

Pogba finns i Uniteds framtidsplaner

En längre text på The Times som tar upp det framtida(?) samarbetet mellan Bruno Fernandes och Paul Pogba kommer med lite nyheter.

Dels menar journalisten Paul Hirst att Paul Pogba är finns i Manchester Uniteds planer för framtiden och att det finns en känsla inom klubben att det bara är agenten Mino Raiola som vill få till en flytt.

I texten menas också att Manchester United inte har fått något konkret bud från Real Madrid för Pogba och det förs inga diskussioner klubbarna emellan.

Och till sist går vi tillbaka till ursprungsfrågan. Den om Bruno Fernandes och Paul Pogba. De bägge spelare har kommit samman bra med varandra den här veckan på träningsplanen enligt de som har varit på plats.

Supportrar på FA-cupfinalen?

Embed from Getty Images

Enligt Daily Mirrors exklusiva uppgifter finns det planer på att 10 000 supportrar från vardera lag i finalen av FA-cupen ska kunna finnas på plats.

Cupfinalen är schemalagd till den 1 augusti, men för att supportrar ska vara välkomna kommer det krävas lite. Enligt artikeln behöver infektionsgraden av coronaviruset sjunka under 0.5 när matchen ska ske.

Det ska inte vara aktuellt att någon av de återstående Premier League matcherna ska kunna spelas inför publik. Däremot ska Wembley och en cupfinal ses som en bra möjlighet att sakta men säkert föra in publiken på läktarna igen.

En ”football administrator” säger till tidningen:

”Fans kommer att vara välkomna tillbaka till läktarna någon gång – och det inte bara i fotboll.”

”Vi vet redan nu att det inte är någon chans att arenorna helt fylls upp. Men diskussioner har funnits om att fasa tillbaka åskådarna när regeringens hälsoråd tillåter.”

”Det kommer att vara i mindre, mer hanterbara nummer till en början och Wembley skulle vara en bra start att starta då det är landets största arena.”

Manchester United ska möta Norwich City borta i kvartsfinalen av turneringen.

Förhoppningen är att FA Youth Cup ska spelas klart

Liksom all annan fotboll ställdes också FA Youth Cup in. Men förhoppningen är ändå att den ska kunna spelas klart, detta trots att juniorernas ligaspel helt ställdes in. Det menar i alla fall trovärdige Simon Stone på BBC.

Det är FA som hoppas att turneringen som kommit till semifinalerna ska kunna spelas färdigt och man arbetar hårt för att det ska lyckas.

Det finns några logistiska problem då sommaren normalt sett är tiden då U-18 spelare kan få ett professionellt kontrakt med klubben. För att skjuta upp problemet lite grann kan de fyra kvarvarande klubbarna erbjuda spelarna korttidskontrakt.

I den första semifinalen ska isåfall Manchester United möta Chelsea på bortaplan. Detta med Blackburn och Manchester City möts i den andra.

En liten vända Sancho till

Vi tar en liten vända med Jadon Sancho igen och det är egentligen ingenting nytt under solen.

Den tyska tabloiden Bild som ibland har en trovärdighetsnivå likt The Sun menar att Borussia Dortmund kan tänka sig sälja Sancho för 120 miljoner euro. Nyheten tar vi ifrån Getfootballnewsgermany.

Barry Smith har avlidit

Vi avslutar tyvärr söndagens nyhetssvep med en tråkig nyhet. Den tidigare ungdomsspelaren i Manchester United, Barry Smith har avlidit. Han tillhörde Manchester Uniteds framgångsrika FA Youth Cup-lag som vann 1957. Barry Smith nådde aldrig hela vägen till a-laget i Manchester United.

På bilden som är tagen efter katastrofen i München står Barry Smith på den fjärde raden framifrån, längst till vänster.

Embed from Getty Images

Vi från Manchester Uniteds svenska supporterklubb skickar våra tankar till Barry Smiths familj och vänner.

Tidigare idag

Starka rykten att Ighalo blir kvar till januari 2021