Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den nya regelboken, nya VAR-direktiv; Ingen option – troligen

Återstarten av Premier League närmar sig, och idag kom nya regler som eventuellt (men troligen inte) kommer användas redan då. Utöver det lite mer om Odion Ighalos eventuella köpoption, samt ett grattis till den lilla ärtan.

Den nya regelboken, nya VAR-direktiv

Idag har vi den 1 juni, vilket innebär att de nya, eller kanske snarare uppdaterade, reglerna träder i kraft. Dock kan serier som återstartas senare än idag välja om de vill spela klart med de gamla reglerna eller använda de nya, och i så fall implementera de nya reglerna till nästa säsong. Vilket Premier League väljer vet vi i nuläget inte, men det rimliga kan tyckas vara att spela klart säsongen med samma regler man haft tidigare under säsongen.

Något som, när de nya reglerna börjar användas, bör ge en tydlig skillnad mot den här säsongen är antalet gånger som domaren springer ut till VAR-monitorn för att själv titta på en situation för att kunna ta ett beslut.

”I VAR-matcher finns det en förväntan att det kommer ske en granskning på planen om situationen som granskas är subjektiv, med andra ord kommer domaren titta på reprisbilder i domarens granskningsområde.”

Med andra ord skall domaren gå ut vid alla typer av tacklingar och hands, medan de inte skall gå ut vid offsidesituationer, såvida det inte är en potentiell foul vid offsidesituationen.

Ingen option – troligen

Tidigare idag blev det som bekant klart att Odion Ighalo stannar i Manchester United till 31 januari 2021. Det var då oklart om United har en option på att köpa loss Ighalo när lånet tar slut, något som Fabrizio Romano hävdade, men bland att Simon Stone förnekade.

Under eftermiddagen har ytterligare några tunga namn ställt sig på ”ingen option”-sidan, till exempel från The Guardian och Paul Hirst. Någon bekräftelse från United kommer inte komma, så just nu får vi gå på vad den större massan av de tunga journalisterna säger.

Ighalos reaktion på kontraktet? Den här bilden.

Chicharito fyller år

Hur bättre avsluta ett nyhetssvep än med att gratulera Javier Hernandez på 32-årsdagen? Jo, att gratulera honom och titta på ett svep med hans bästa stunder i United.