Gomes framtid; Positivt coronaresultat; Pereria offras?

I veckans sista nyhetssvep går vi igenom vad som sagts gällande Angel Gomes framtid i United, där ett kontraktsförslag nu uppges ligga på bordet. Vi dyker även ner i Covid-19-träsket och konstaterar att en spelare i Norwich nyligen testats positivt. 

Till sist plockar vi upp ett sillyrykte gällande Donny van de Beek, som även inkluderar Andreas Pereira.

Gomes framtid avgörs inom ett par veckor

Det har surrats mycket kring Angel Gomes på sistone i och med att han sitter på utgående kontrakt med United. Under gårdagen fick vi rapporter om att förhandlingar om ett nytt kontrakt pågår, och idag hakade även Manchester Evening News på och skriver att 19-åringens framtid i klubben kommer avgöras inom två veckor.

Gomes kontrakt går ut den 30 juni men enligt den lokala tidningen är United angelägna om att knyta till sig mittfältaren med ett långtidskontrakt.

Någon korttidslösning uppges inte vara något alternativ, dels eftersom Ole Gunnar Solskjaer tycks ha visat stort förtroende för Gomes under förberedelserna inför den återstående säsongen, dels med tanke på att Premier League-klubbarna getts tillåtelse att skriva korttidskontrakt till spelare vars kontrakt går ut den 30 juni. Men eftersom något sådant förslag inte ligger på bordet för Gomes, räknar vi med att United jobbar för att hålla kvar talangen.

I den senaste rundan av coronatester i Premier League stod det klart att två spelare av cirka 1 200

Positivt coronaresultat

I den åttonde och senaste rundan av coronatester i Premier League stod det klart att två spelare av 1 200 testats positivt. Det har nu bekräftats att det ena resultatet gällde en spelare i Norwich, där det kanske mest uppseendeväckande är att han deltog i en träningsmatch mot Tottenham i fredags (Uniteds nästa motståndare).

Testerna skedde under gårdagen och enligt de protokoll som varje klubb måste följa kommer nu Norwich-spelaren försättas i karantän, vilket innebär att han missar fredagens match mot Southampton.

Trots att spelare och ledare kan ha kommit i kontakt med spelaren kommer dessa inte behöva isoleras framöver.

I ett utlåtande från Tottenham säger man att man kommer fortsätta att strikt förhålla sig till de riktlinjer Premier League har satt upp och att man även kommer fortsätta med social distansering.

Pereira offras mot van de Beek?

Inget nyhetssvep utan silly. På temat plockar vi därför upp ett rykte som berör Uniteds senaste, och kanske hetaste, transfermål i Donny van de Beek i Ajax. Enligt Mirror ska Solskjaer starkt gilla holländaren och försöka göra plats för en eventuell flytt.

På Uniteds mittfält finns dock redan ett stort utbud av spelare, vilket innebär att en eller flera kan behöva offras. Enligt uppgifter är det Andreas Pereira som ska ligga närmast till hands att förlora sin plats. Intressenter uppges i sådana fall finnas i West Ham, Everton, och Newcastle.

Lästips

Till sist passar vi på att rekommendera lite kvällsläsning för den som är intresserad om Manchester Uniteds ligacupvinster genom åren.

Manchester Uniteds ligacupvinster

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS