Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashfords vädjan gjorde skillnad; Förhållningsregler i Premier League

I dagens nyhetssvep kommer det mer om Rashfords vädjan till regeringen, Premier League har satt första omgångens domare, efter match regler, Sir Alex Fergusons ord om de unga, transferrykten och sist kommer det ett litet lästips.

”Detta är England 2020”

Ja så lyder Marcus Rashfords egna tweet idag nu då parlamentet har beslutat att förlänga Covid Summer Food Found, som ska hjälpa de som har det sämre ställt i samhället med mat till deras barn.

”Jag vet inte vad jag ska säga. Bara kolla vad vi kan göra tillsammans, DETTA är England 2020”

Redan igår skrev vi om att Rashford engagerar sig ordentligt för de som har det sämst i samhället.

Embed from Getty Images

Idag så har parlamentet bestämt sig för att förlänga sitt kostnadsfria skolmatssystem Covid Summer Food Found som man tagit fram under coronatiden. Med hjälp av Marcus Rashfords engagemang så har nu regeringen lagt undan ungefär 120 miljoner pund.

Parlamentet hade först en plan på att stänga ner detta stödprogram som funnits sen ett tag tillbaka på grund av corona, då man såg det som att skolorna stänger över sommaren så då stänger vi våran stödhjälp.

Men nu efter att Marcus Rashford har hjälpt till att samla in pengar och skrivit brev till alla i parlamentet så ska de nu ha ändrat på deras beslut och låter stödprogrammet fortsätta vara aktivt.

Du kan även läsa mer om detta på BBC.

Domare och förhållningsregler

Ja nu närmar sig Premier League-återkomsten med stormsteg. Nu har Premier League bekräftat på deras officiella hemsida vilka domare som kommer att döma vilka matcher mellan den 17-22 juni och även för hela matchvecka 31, 23-25 juni. Till exempel så kommer Jonathan Moss att döma Uniteds match borta mot Tottenham.

Det har även bekräftats lite regler som spelarena ska förhålla sig till efter matchernas slut.

  • Efter slutsignal ska spelarna försöka söka så lite kontakt med motståndarna som möjligt.
  • Spelarna får använda duscharna men måste upprätthålla social distansering, men isbaden är bara för individuell användning.
  • ”Nerjoggning” ska inte vara länge än 25 minuter och kommer vara förskjutna för varje lag.
  • Alla eftermatchintervjuer ska ske vid sidan av planen, med social distansering.
  • Även presskonferenser före matcher ska ske digitalt och inte som vanligt.
  • Anti-dopingtester ska utföras, men med social distansering.
  • Spelare och ledare ska färdas på samma sätt som man gör till matcher och det ska vara med deras egna fordon. Det kan även förekomma flygplan eller tåg dock med rimliga avstånd till varandra på planen eller tågen, samt med fullständiga hygieniska åtgärder, som har kontrollerats.

Det blir lite mer för spelarna att tänka på just nu än vad det vanligen är inför, under och efter matcherna. Läs mer om detta på Premier Leagues egna hemsida här.

Enligt BBC RM Sport så kommer det användas extra kameror och ljudtillägg under matcherna också.

Sir Alex Ferguson om Uniteds unga

Sir Alex Ferguson har gjort en kort intervju om hur han ser på ungdomar och deras chanser i United, och hur United alltid visat ungdomarna vägen.

Bland annat sa han ”Det du hittar med unga spelare är att de aldrig sviker dig. De visar dig det pojkarna Brandon Williams, Greenwood och McTominay. De har gjort det exceptionellt bra.”

Dagens transfersvep

Idag så har Manchester United kopplats samman med Bayern Leverkusens Leon Bailey då han ska ses som en plan B för om man inte kan få loss Jadon Sancho påstår Daily Mail.

Embed from Getty Images

United ska starkt överväga om man, istället för att spränga banken med pengarna som Sancho ska kosta, istället skall spara in och lägga de 40 miljoner pund som det uppges kosta att få loss Bailey. Bailey ska passa in i Uniteds profilbild av värvningar då han är ung (22 år), snabb, teknisk och han är dessutom en så kallad ”tvåfotare” som ska vara lika bra med båda fötterna uppger Daily Mail.

Achraf Hakimi

Ja det senaste dagarna har väldigt många ryktas vara intresserad av Hakimi. Det har varit Bayern München, Dortmund, Inter, Tottenham, Manchester City och nu idag ska även Manchester United ha anslutit som en av alla potentiella klubbar för den nuvarande Real Madrid-spelaren, som är på ett tvåårigt lån hos Dortmund vilket tar slut efter denna säsongen, och man får väl påstå att han har gjort riktigt bra i Dortmund.

Men nu uppger Sport Witness att United ska också ha gett sig in i jakten på Hakimi och att han ska ha blivit ”förförd” av United som projekt. Men Bayern Munchen ska tydligen vara i ledning av en signatur för 21-åringen. Dock tätt följt av United och Inter borta i Italien. Men å andra sidan så varför ska United vilja investera i en till ung lovande högerback då man så sent som i somras köpte loss Aron Wan-Bissaka från Crystal Palace? Det är om man kanske ska vilja använda Hakimi som högerytter då han ses ha lite bristfälliga defensiva kvaliteter.

Embed from Getty Images

Sen ska inte Real Madrid vara helt säkra på att de vill sälja Hakimi heller. Jag skulle ta detta ryktet med en nypa salt.

Europeisk historia

Sist av allt bjuder vi på en länk till lite intressant läsning av Uniteds cuphistoria i Europa. Texterna är skrivna av Muss egna Gustav Brinck-Larsen.

Manchester Uniteds internationella titlar